Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 100 activitats per potenciar la lectura entre la població a la Biblioteca Mestre Martí Tauler L’hora del conte per a infants, amb més de 30 sessions, canvia la seva ubicació i torna a la Sala Infantil. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 100 activitats per potenciar la lectura entre la població a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

L’hora del conte per a infants, amb més de 30 sessions, canvia la seva ubicació i torna a la Sala Infantil.
Presentacions de llibres, xerrades i conferències, projeccions infantils de cinema, sessions de l’Hora del conte per a infants de diferents edats, tallers de manualitats, trobades per a les famílies, clubs de lectura i exposicions són algunes de les propostes que la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí ha organitzat per al primer semestre d’aquest any. Fins a 130 activitats relacionades amb el món de la literatura adreçades a adults, joves i infants amb l’objectiu de fomentar la pràctica de la lectura entre tota la població.
La principal novetat d’aquest semestre ha estat un nou cicle de cinema amb català que dos dimarts de cada mes apropen el món del cinema infantil a nens i nenes de forma gratuïta, a partir de les 18 h a l’auditori. Madagascar 3 i Lorax són les propostes del mes de febrer fins a un total de 12 projeccions que es podran veure fins al mes de juny.

Aforament limitat i canvi de l’hora del conte

La majoria d’activitats són de lliure accés, només limitat per la capacitat de la sala on s’hi organitza. Però hi ha d’altres, com els tallers de treballs manuals per a infants de 8 a 12 anys, el projecte Nascuts per llegir o els clubs de lectura i les càpsules TIC per a adults, que requereixen inscripció prèvia per poder participar.

De fet, les hores del conte per a infants, que abans es feien a l’auditori per la gran demanda per part de les famílies, s’han traslladat de nou a la Sala infantil que també compta amb un aforament limitat. La resta d’activitats de l’Espai família, amb espectacles, xerrades i tallers es continuaran fent a l’auditori de la biblioteca. Amb aquesta modificació, la biblioteca vol intentar diferenciar una activitat de foment a la lectura d’un espectacle familiar. La narració de contes és un bon mitjà per fomentar lectura a través de l’oïda, fent sentir, pensar i viure emocions a través de la paraules orals. A més d’oferir una oportunitat perquè els infants adquireixin l’hàbit d’escoltar amb atenció, mantenint el silenci i, compartint col·lectivament aquesta vivència. Més enllà de l’activitat lúdica, també es vol apropar i donar a conèixer l’Àrea Infantil de la biblioteca, que ofereix una selecció de contes específica per poder gaudir de la lectura en família després del conte.

Més participació

Pel que fa al nombre d’assistents a les activitats, la participació respecte al 2011 ha pujat en un 16, 9%, arribant als 10.093 persones (8.634 – 2011), amb un increment del nombre d’activitats que ha passat de les 409 de 2011 a 465 al 2012 (13,7%). Amb xifres absolutes, és l’hora del conte amb 3.381 assistents la que té major afluència de públic, seguida de les projeccions amb motiu de l’aniversari de la rierada amb 875 participants i 507 usuaris/es dels tallers que es van organitzar durant l’any.

Un altre servei que també ha incrementat força el seu ús, respecte a les dades de l’any anterior, ha estat l’accés a la pàgina web de la biblioteca, un augment que podria estar relacionat amb els nous serveis que la biblioteca ha posat en marxa a través d’internet. El nombre de visites a la pàgina web s’ha incrementat un 42,5 % passant dels 18.969 accessos al 2011 als 27.546 de l’any passat. En menor mesura, s’han incrementat altres indicadors com el nombre d’usuaris/es inscrits a l’equipament fins als 24.885 (23.602 – 2011) o el fons documental de la biblioteca que ha arribat als 84.387 documents (81.093 – 2011).

Totes les activitats proposades per a aquest primer semestre de l’any es poden consultar al web municipal, a l’apartat de la Biblioteca.