Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.100 infants participen en la 7a ballada d'escoles del Dia Internacional de la Dansa El manifest d’enguany recorda la figura del ballarí i coreògraf rubinenc Joan Serra, mort l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 1.100 infants participen en la 7a ballada d'escoles del Dia Internacional de la Dansa

El manifest d’enguany recorda la figura del ballarí i coreògraf rubinenc Joan Serra, mort l’any passat
Un total de 1.122 infants s’han donat cita aquest dimarts al matí a la Rambla del Ferrocarril per participar en la tradicional ballada de les escoles del Dia Internacional de la Dansa, que ha celebrat enguany la seva 7a edició. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Esbart Dansaire de Rubí, ha aplegat alumnes de 2n i 4t de primària de totes les escoles públiques de la ciutat, a excepció de l’Escola del Bosc, que no diposa encara d’aquests grups, així com nens i nenes de 2n del centre concertat Escola Montserrat.

La ballada s’ha iniciat, com és habitual, amb l’entrada del ball de gitanes, que ha donat pas a la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa, enguany dedicat a la figura del ballarí i coreògraf rubinenc, Joan Serra, mort el 4 de juliol de l’any passat. Precisament ha estat la germana de l’artista, Maria Josep Serra, l’encarregada de llegir el text, que reivindica la presència de la dansa en tots els àmbits de la vida: “La dansa és un art que comença en el gest més senzill i que es troba en la quotidianitat de cada persona; al carrer, a l’escola, a la feina, a la cuina...”. Amb el manifest d’aquest any, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya han volgut retre homenatge a un coreògraf que, en la seva vessant de pedagog, va defensar que “cada poble té la seva manera de moure’s, que caracteritza i defineix la seva personalitat”. El text acaba reclamant, en record de Serra, “que cada dia sigui el Dia de la Dansa”.

L’acte d’aquest dimarts, presidit per l’alcaldessa, Carme García, i la regidora d’Educació, Belén Meneses, s’ha tancat amb l’exhibició de les danses dels diferents grups participants. D’aquesta manera, els nens i nenes de les escoles han mostrat el treball que realitzen al llarg de l’any en el marc del programa de dansa tradicional que es desenvolupa als centres educatius.

El Dia de la Dansa a la Torre Bassas

Aquest any, l’Espai Jove Torre Bassas també se sumarà a la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, tot i que ho farà el proper 10 de maig. L’equipament ha programat per aquella jornada una classe magistral en el marc de la qual els alumnes de hip-hop sortiran al carrer i convidaran tothom a fer una classe d’exhibició. A més, es gravarà en vídeo una flashmob que també estarà oberta a la participació de tot aquell que s’hi vulgui sumar.

L’activitat forma part de la programació de l’Espai Jove Torre Bassas per al segon trimestre de l’any.