Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d’una vintena de persones integren la Comissió de Seguiment del Pla RubíJove, constituïda aquest dissabte Entre d’altres funcions, els membres de la comissió hauran de valorar l’aplicació de les accions dels diferents eixos del Pla Local de Joventut de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més d’una vintena de persones integren la Comissió de Seguiment del Pla RubíJove, constituïda aquest dissabte

Entre d’altres funcions, els membres de la comissió hauran de valorar l’aplicació de les accions dels diferents eixos del Pla Local de Joventut de Rubí.
Una vintena de persones han assistit aquest dissabte a la primera trobada de la Comissió de Seguiment del Pla RubíJove corresponent al període 2012-2016. L’acte ha servit per constituir formalment la comissió, que inicialment estarà formada per unes 25 persones, entre rubinencs a títol individual i representants d’entitats.

La Comissió de Seguiment s’ha constituït com un espai de col·laboració entre l’Ajuntament i les persones i entitats de la ciutat interessades en les polítiques de joventut. El seu objectiu és fer un seguiment del Pla Local de Joventut que l’Ajuntament de Rubí té previst aprovar en els propers mesos, tal com ha explicat la regidora de Joventut, Belén Meneses. En aquests moments, el consistori està a l’espera d’obtenir la validació tècnica per part de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

La regidora ha agraït la feina que han fet els joves des de la primera reunió del pla, celebrada a finals de l’any passat, i molt especialment la que faran a partir d’ara per transformar la realitat dels joves i de la ciutat: “amb la vostra implicació en sortiu guanyant vosaltres, però també Rubí”.

Funcionament de la comissió
La comissió es reunirà trimestralment i tindrà les següents funcions: valorar l’aplicació de les accions dels diferents eixos a través dels grups de treball, emetre informes en els diferents eixos, detectar noves necessitats i elaborar un pla de seguiment. Per tal que la feina de la comissió sigui més operativa, els seus integrants es dividiran en 4 grups de treball, en funció dels diferents eixos del pla. Així, s’ha acordat crear els grups de formació, treball i salut; de cultura, oci i lleure; de mobilitat i habitatge; i de cohesió social, participació i comunicació (aquest últim de caràcter transversal).

El servei de Joventut del consistori articularà un espai interdepartamental per fer arribar les conclusions de cada reunió de la Comissió de Seguiment als diferents departaments del consistori i obtenir una resposta.

La comissió s’ha constituït amb la voluntat de ser l’embrió del Consell Local de Joventut. Un cop constituït aquest òrgan, la comissió es dissoldrà, ja que el Consell Local de Joventut passarà a assumir la interlocució amb l’Ajuntament dels temes relacionats amb la joventut i el seguiment del Pla RubíJove i les polítiques locals de joventut.