Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d’un miler de persones participen en accions formatives de català durant aquest curs 2011-2012 Balanç de les accions de formació i de foment de l’ús del català del curs 2011-12. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Més d’un miler de persones participen en accions formatives de català durant aquest curs 2011-2012

Balanç de les accions de formació i de foment de l’ús del català del curs 2011-12.
El regidor comissionat de Política Lingüística, Martí Pujol, ha presentat la valoració de totes les activitats de llengua dutes a terme a Rubí durant el període corresponent al curs 2011-12. En total, més d’un miler de persones han demostrat el seu interès i compromís amb el català, com a alumnes dels cursos que ofereix el Servei Local de Català o participant en algun programa o activitat de llengua durant l’any acadèmic que ara acaba.
Martí Pujol ha esta acompanyat de Roser Tutusaus, responsable del Servei Local de català; Ferran Lozano, director del Centre de Normalització Terrassa-Rubí, i Dani Pernas membre de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana i impulsor del programa Xerrem a Rubí.

Cursos i voluntariat de català

Gràcies a l’aportació del Comissionat de Política Lingüística s’ha pogut mantenir l‘oferta de formació de català a Rubí, amb 42 cursos i 792 matriculacions. Actualment, i fins al 28 de juny, són obertes les inscripcions per als cursos intensius de juliol. També es pot fer ja, i fins al 5 de setembre, la prova de nivell i recollir número per a les inscripcions del curs vinent.
En la 16 edició del Voluntariat per la llengua a Rubí hi han participat unes 80 parelles i s’ha comptat amb la col·laboració de CEPNA, amb la ja tradicional sortida per l’entorn natural, i d’Òmnium Rubí, que ha convidat els participants del programa al cicle de xerrades amb escriptors Arran de mot. Els establiments col•laboradors han seguit oferint berenars i xecs regal per sortejar el dia de la cloenda entre les parelles participants.

Compartim converses i xerrem

Amb el mateix objectiu que el Voluntariat per la llengua, aquest programa promou les converses entre alumnes de secundària que tenen el català com a llengua materna, o d’ús habitual, i joves que no el parlen. Aquest curs hi han participat un total de 86 nois i noies dels instituts IES Rubí (25 de Setembre), Serreta, Foix i Estatut, i l’escola Montserrat.
Pel que fa al programa Xerrem a Rubí, impulsat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) arreu de Catalunya, ofereix a les persones nouvingudes un espai d’integració on poder parlar català i conèixer els nostres costums i cultura. Durant el primer any de vida del programa a la nostra ciutat ja hi ha participat 45 xerraires (aprenents) i 6 xerpes (guies) en diferents grups de conversa.

Des del Servei Local de Català s’han organitzat, a més, altres activitats al voltant de la llengua que han engrescat un bon nombre de rubinencs i rubinenques, com ara un dictat popular el dia 30 de maig, o la iniciativa la teva frase feta preferida, a la qual s’ha pogut participar fins al 15 de juny.

Totes les persones que es vulguin matricular en algun curs de català o participar en el Voluntariat per la Llengua o el Xerrem es poden adreçar el Servei Local de Català, al carrer Santa Maria, 17, 2n pis, al telèfon 93 697 54 05 o al correu electrònic rubi@cpnl.cat.