Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d’un miler d’alumnes de 4t i 2n celebren ballant el Dia internacional de la Dansa 2013 La ballada col·lectiva, que s’ha fet a la Rambla del Ferrocarril, es va haver de suspendre la setmana passada a causa de la pluja. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més d’un miler d’alumnes de 4t i 2n celebren ballant el Dia internacional de la Dansa 2013

La ballada col·lectiva, que s’ha fet a la Rambla del Ferrocarril, es va haver de suspendre la setmana passada a causa de la pluja.
La tradicional ballada col·lectiva dels alumnes de 4t i 2n de primària de les escoles de Rubí que, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa 2013, se celebra anualment a la Rambla del Ferrocarril, ha tingut lloc aquest matí amb la participació de 1136 nens i nenes. Aquest any, a més de les escoles públiques de la ciutat, han estat convidades a participar en aquesta commemoració les escoles concertades, de les quals han participat una cinquantena d’alumnes de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat. L’acte es va haver de suspendre el passat dilluns 29 d’abril, dia en què es commemora l’efemèride, a conseqüència de les pluges que van caure durant tota la jornada.

La ballada, que s’inicia amb l’entrada de tots els grups i la representació del ball de gitanes, s’ha iniciat al voltant de les 10 h i ha comptat amb la participació de la regidora d’Educació, Arés Tubau, que ha estat l’encarregada de fer la lectura del Manifest del Dia internacional de la Dansa 2013. Escrit per a aquesta edició pel ballarí, escriptor, coreògraf i fundador del Cloud Gate Dance Theatre de Taiwan, Lin Hwai-min, el text convida a tothom a participar de la dansa com a forma de celebració de la vida, deixant de banda la tecnologia que ha envaït la nostra quotidianitat. Posteriorment, els grups han fet els corresponents balls i s’ha donat per acabat l’acte.

Aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Esbart Dansaire de Rubí, és una mostra del treball que les escoles realitzen al llarg de l’any dintre de la proposta de dansa tradicional que es desenvolupa al centres escolars de la ciutat.