Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d’un centenar de treballadors, treballadores i familiars de la Finca Font del Ferro recolzen el treball de les persones amb discapacitat o trastorn mental A la jornada de protesta de Barcelona, més de 14.000 persones rebutgen les retallades pressupostàries del Govern Espanyol. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més d’un centenar de treballadors, treballadores i familiars de la Finca Font del Ferro recolzen el treball de les persones amb discapacitat o trastorn mental

A la jornada de protesta de Barcelona, més de 14.000 persones rebutgen les retallades pressupostàries del Govern Espanyol.
Més d’un centenar de treballadors, treballadores, familiars i amics/es de la Finca Font del Ferro es van desplaçar a Barcelona per participar en la protesta unitària contra les retallades del Govern Espanyol a les polítiques actives d’ocupació i en defensa del treball de les persones amb discapacitat. L’acte, impulsat per les entitats que treballen en aquest sector agrupades a través del Col·lectiu Dincat (Discapacitat intel·lectual de Catalunya), va aconseguir omplir amb més de 14.000 persones l’Arc de Triomf de Barcelona per defensar la feina d’aquestes persones treballadores que, arran de les retallades, es veurà afectada. A més de la lectura del manifest “Això sí que no. Defensem el dret al treball de les persones amb discapacitat i de les persones amb trastorn mental', es van fer diversos actes lúdics per tal de reivindicar el dret a treballar d’aquest col·lectiu.

A Catalunya, hi ha 7.300 llocs de treball protegits repartits en 109 entitats sense ànim de lucre, una dels qual és la Finca Font del Ferro que atén a 32 usuaris/es actualment. Si la situació provocada per les retallades no es resol, moltes d’aquestes persones amb discapacitat podrien perdre el seu lloc de treball, cosa que posaria en risc la cohesió social i suposaria un retrocés en el camí de la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat. A més, les entitats de Treball amb suport haurien de tancar el seu servei, deixant sense atendre a més de 3.500 persones amb discapacitat o trastorn mental i amb més de 150 professionals que perdrien el seu lloc de treball. El resultat serà que milers de persones amb discapacitat amb especials dificultats s’hauran de quedar a casa, sense poder treballar i deixaran de ser contribuents per passar a dependre dels serveis assistencials.