Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mercè Sampietro obre dimecres la quarta edició del Programa de foment de la lectura a Rubí El programa cultural del mes d’abril ofereix més d’una trentena d’activitats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Mercè Sampietro obre dimecres la quarta edició del Programa de foment de la lectura a Rubí

El programa cultural del mes d’abril ofereix més d’una trentena d’activitats.
L’Ajuntament de Rubí posarà en marxa la quarta edició del Programa de Foment de la Lectura que organitza el mes d’abril en el marc de la festa de Sant Jordi. Amb quasi un mes d’activitats relacionades amb la lectura, els llibres i la cultura en general, la primera es farà el dimecres 7 d’abril, el consistori ha programat més d’una trentena de tallers, conferències, tertúlies, concerts, presentacions i signatures de llibres, concursos i exposicions per diferents espais de la ciutat, com la Biblioteca Mestre Martí Tauler, La Sala o el Museu Municipal Castell Ecomuseu, amb l’objectiu de descentralitzar les activitats.

L’activitat que inicia aquest programa és el taller “Fem cal·ligrames” que es farà el 7 d’abril a les 18.30 h a l’Espai infantil de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, on el mateix dia però a l’auditori de la Biblioteca, i a les 19.30h, tindrà lloc el recital “Sensualitats” amb Mercè Sampietro (veu) i Eduard Iniesta (guitarra), que oferiran la lectura de diversos autors i autores d'arreu del món. També en aquest nou espai cultural de la ciutat, s’organitzarà la setmana següent una sessió d’Hora del Conte (dimecres 14 d’abril a les 18.30 h) amb “Contes de la rata Rufina” i una tertúlia amb l’escriptor Martí Gironell sobre la seva novel·la “El pont del jueus” (dijous 15 a les 19.30 h)

Altres propostes d’aquest programa per commemorar la festa de Sant Jordi, són l’obra de teatre “El quadern gris” que es farà a La Sala el dissabte 10 d’abril a les 22 h, l’espectacle familiar “Hansel i Gretel” (diumenge 11 a les 12.30 h) o la conferència sobre “Els orígens de l’Edat Mitjana a Rubí” (dijous 15 d’abril a les 19 h) al Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà.

El Programa de foment de la lectura coincideix aquest any amb la celebració de l’Any Maragall, per aquesta raó, el 22 d’abril, tindrà lloc a les 19.30 h a la Biblioteca una lectura de l’obra del poeta en format de recital musical a càrrec de Georgina Cardona (veu) i Pep Poblet (saxo).

La regidora de Cultura, Neus Muñoz, presentarà la setmana del 12 d’abril en roda de premsa tot el programa d’activitats per al mes d’abril, dedicant especial atenció a la programació del dia de Sant Jordi.