Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marina López i Héctor Marco guanyen el 5è Concurs literari Carta a una dona treballadora S’han presentat 72 cartes de quatre instituts de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Marina López i Héctor Marco guanyen el 5è Concurs literari Carta a una dona treballadora

S’han presentat 72 cartes de quatre instituts de la ciutat.
Marina López de 3r d’ESO de l’IES Duc de Montblanc i Héctor Marco de 1r d’ESO de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat han guanyat el primer premi en les seves respectives categories del 5è Concurs literari “Carta a una dona treballadora” 2009, organitzat per l’Ajuntament de Rubí.

Aquest certamen, pel qual aquest any s’han presentat 72 propostes des de quatre instituts de la ciutat, s’adreça a l’alumnat de 1r i 2n Cicle d’ESO d’aquests centres educatius per promoure la seva reflexió sobre la situació i el paper de la dona a l’esfera socio-laboral i per què visibilitzin el treball de les dones en totes les seves accepcions, tant en l’àmbit productiu com en el reproductiu, i les desigualtats que es troben en ambdós àmbits.

Les bases del concurs especifiquen que, per a la valoració dels treballs presentats, el jurat tindrà en compte, a més d’uns requeriments tècnics com la correcció ortogràfica i el límit de l’extensió de la carta (2 pàgines), els criteris de l’enfocament de la problemàtica, la creativitat, l’originalitat, l’estil literari i el llenguatge utilitzat. En aquest sentit, la carta de Marina López ha estat escollida per la seva reflexió sobre la càrrega de treball que suporta la dona dins i fora de la llar d’una manera original i reivindicativa, prenent com a fil conductor personatges de la literatura infantil i qüestionant els estereotips que transmeten. Per la seva banda, la proposta d’Héctor Marco ha estat guardonada per la relació que fa entre els efectes de la crisi econòmica actual i les discriminacions que pateix la dona en el món laboral i proposar mesures per canviar aquesta realitat.

La resta de persones premiades han estat:

1r Cicle d’ESO:
  • 3r. premi - David Martínez (1r d’ESO a l’Escola Nostra Senyora de Montserrat)
  • 2n premi - Gabriela Guerrero (1r d’ESO de l’IES J.V. Foix)
2n Cicle d’ESO
  • 3r premi - Rosana Cortés (de 4t d’ESO de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat)
  • 2n premi - Alba Sarrià (3r. d’ESO de l’IES Duc de Montblanc)

Pel que fa a les cartes rebudes pels centres educatius de secundària, ha estat l’IES Duc de Montblanc el que més propostes ha presentat (43), seguit de l’IES L’Estatut (12), l’Escola Nostra Senyora de Montserrat (7) i l’IES J. V. Foix (4), a les quals s’han de sumar 6 que no indicaven l’institut de procedència.