Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Macaco i Rafael Amargo, dues figures d’una festa major que estrenarà el nou espai cultural de l’amfiteatre del Castell Petjada de Festa Major, del rubinenc Raül de Castro, és la imatge del cartell d’aquesta edició de la festa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Macaco i Rafael Amargo, dues figures d’una festa major que estrenarà el nou espai cultural de l’amfiteatre del Castell

Petjada de Festa Major, del rubinenc Raül de Castro, és la imatge del cartell d’aquesta edició de la festa.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha anunciat que les principals figures que actuaran a la pròxima Festa Major 2010 són el grup musical barcelonès Macaco, el diumenge 27 de juny, i el ballarí i coreògraf Rafael Amargo, en l’espectacle inaugural del dissabte 26, en una festa que “tindrà la mateixa qualitat que altres anys amb la participació de les entitats de la ciutat que són les que posen el tret característic a la nostra festa”, ha dit l’alcaldessa durant la presentació d’algunes de les principals activitats d’aquesta festa major i del cartell guanyador del concurs, que serà la imatge de la Festa Major 2010. Una festa que aquest any se celebrarà del 26 al 29 de juny, per la qual cosa, tot i començar en dissabte, es mantenen els mateixos dies i nits de festa que altres anys, es a dir 4 dies i 4 nits, ja que el pregó de festa major es farà dissabte al matí. La modificació de l’inici de la festa ha estat motivada per la seva proximitat amb la nit de Sant Joan.

A més, l’alcaldessa ha anunciat que ”s’estrenarà com a nou espai l’amfiteatre del Castell amb una capacitat per a unes 1.500 persones”, que tot i no tenir les graderies acabades, servirà de prova pilot per definir la capacitat del l’espai i la seva distribució definitiva, després de la celebració de festa Major i del Rubifolk, que “també se celebrarà en aquest espai, com sempre ha demanat l’Esbart Dansaire, que estrenarà un nou espectacle per festa major, per qui la plaça de Doctor Guardiet tenia una limitació d’espai i una visibilitat reduïda, que millorarà de forma notable amb aquest nou amfiteatre”, segons Carme Garcia.

L’alcaldessa ha assegurat, que la reducció del pressupost de la festa, que passa dels 230.000 euros de 2009 als 186.000 euros de 2010, no comportarà en cap cas una reducció de la festa ni de la seva qualitat, ja que l’Ajuntament “està fent l’esforç per controlar les infraestructures i buscar nous espais” per tal que aquesta sigui “una festa que arribi a tota la família”. En aquest sentit, la regidora de Serveis Culturals, Neus Muñoz, ha assegurat que el nombre d’activitats serà semblant al de l’edició anterior ja que “s’han rebut les mateixes peticions per organitzar activitats que l’any passat per part de les entitats”, així com en el cas de les sol•licituds per ubicar l’espai de bars que aquestes instal•len a l’Escardivol.

L’any passat, un total de 88.000 persones van passar per les actuacions de l’Escardívol al llarg dels quatre dies d’una festa en què van participar 270.000 persones en les diferents activitats organitzades per un total de 55 entitats de la ciutat, 30 de les quals de cultura, 10 esportives i 4 de joventut.

L'espardenya, com a símbol de la festa

D’altra banda, s’ha donat a conèixer el cartell guanyador del concurs de cartells de Festa Major, guardó que s’ha concedit a l’obra Petjada de Festa Major de l’arquitecte rubinenc Raül de Castro de 29 anys, en una edició en què s’han presentat 24 cartells, un parell més que a l’anterior edició del concurs. Les propostes han arribat de Rubí, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Terrassa, Múrcia, Badajoz, Sevilla, i Pozuelo de Alarcón (Madrid).
Raül de Castro ha dit que aquest cartell amb una espardenya és la imatge “d’una peça tradicional de vestir que s’utilitza molt a la nostra festa, com ara a les gitanes o els castellers” amb uns confettis de molts colors que simbolitzen la festa major.
D’altra banda, el jurat del concurs ha escollit per l’exposició de cartells de Festa Major que es fa cada any durant els dies que dura la festa les següents propostes:
  • El dimoni surt de festa, de Sigfrid Querol
  • No perdis el fil, de Laura Redondo Díez
  • Amb la ciutat, de festa, de Laura Redondo Díez
  • Esclat de festa, d’Albert Vallhonrat
  • Semàfor, d’Arnau Gómez
  • Una festa major 10, d’Enric Monté
  • Un nou pregó, de Jaume Tello