Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'OSE amplia els seus serveis de suport i assessorament a l'emprenedoria L’Oficina de Serveis a l’Empresa ofereix informació i facilita l’accés a dos programes de la Generalitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'OSE amplia els seus serveis de suport i assessorament a l'emprenedoria

L’Oficina de Serveis a l’Empresa ofereix informació i facilita l’accés a dos programes de la Generalitat
L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, situada a la Masia de Can Serra, segueix avançant en la seva tasca de suport actiu a la creació i consolidació d’empreses amb la recent incorporació de nous serveis.

Per tal de donar resposta a les necessitats dels emprenedors i emprenedores i acompanyar-los en el procés de creixement dels seus projectes, l’OSE ha començat a oferir assessorament sobre el Programa de consolidació del treball autònom del Departament d’Empresa i Ocupació. Aquesta iniciativa contempla dues línies d’acció diferents, pensades per ajustar-se a les diverses casuístiques dels sol·licitants. La primera s’adreça a treballadors autònoms amb una antiguitat d’entre un i cinc anys, als quals s’ofereix formació estratègica en gestió empresarial i assessorament personalitzat per afavorir la consolidació dels seus negocis. Les persones que s’acullin a aquest programa tindran dret a sis sessions d’assessorament personalitzat i a vuit hores de formació obligatòria en les especialitats de Compte de resultats i Tresoreria. A més, l’assessor encarregat de tutoritzar el seu Pla de Treball els oferirà formació complementària no obligatòria en funció de les necessitats específiques detectades. Entre d’altres, els emprenedors podran ampliar els seus coneixements sobre networking, gestió comercial i atenció al client, i gestió eficaç del temps.

La segona línia del programa es dirigeix a treballadors autònoms amb una antiguitat mínima de sis mesos i consisteix en accions d’assessorament i acompanyament financer. Els participants podran gaudir de dues sessions personalitzades dedicades a la realització d’una diagnosi econòmica-financera i a l’estratègia per aconseguir, mantenir o incrementar el finançament.

Els interessats en el Programa de consolidació del treball autònom del Departament d’Empresa i Ocupació poden adreçar-se a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER), a la Masia de Can Serra, on se’ls informarà sobre els seus continguts i se’ls ajudarà a formalitzar la sol·licitud corresponent.

D’altra banda, l’OSE també ha començat a assessorar i gestionar els tràmits per optar als préstecs per a empreses que ofereix la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de Finances (ICF). Dins d’aquests ajuts, hi ha una línia adreçada a emprenedors, autònoms i comerços que inclou préstecs o lísings per finançar els seus projectes d’inversió o circulant. A més, l’entitat financera pública també atorga finançament específic per a innovació, internacionalització i industrialització; inversió; microcrèdits; economia social i cooperativa; cultura; i préstecs participatius.

En aquest cas, l’OSE s’encarrega d’informar les empreses, obrir-los un expedient, fer una valoració del seu grau d’idoneïtat i, si s’escau, tramitar la sol·licitud del préstec, que pot anar dels 10.000 als 100.000 euros. Com en l’altre programa esmentat, les persones que hi estiguin interessades poden adreçar-se a la FUER per obtenir-ne més informació.

Ajudant a la creació d’empreses

Amb la incorporació de serveis com aquests, l’OSE dóna un sentit més ampli a la seva tasca de suport a la creació d’empreses, ja que, a banda d’assessorar els emprenedors en els moments inicials del seu projecte, també els acompanya en el procés de consolidació del mateix.

L’any passat, el servei d’assessorament de l’OSE va registrar dades molt positives: va ajudar activament a crear 33 noves empreses, que van generar 54 llocs de treball, i va oferir 464 sessions d’assessorament amb un total de 302 beneficiaris.