Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llibres, roses, espectacles, contes ... tornaran a omplir els carrers de la ciutat per Sant Jordi El Comissionat per a la Societat de la Informació organitza un concurs de SMS literaris relacionats amb la diada. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Llibres, roses, espectacles, contes ... tornaran a omplir els carrers de la ciutat per Sant Jordi

El Comissionat per a la Societat de la Informació organitza un concurs de SMS literaris relacionats amb la diada.
El nou programa de Foment de la Lectura, que organitza anualment l’Ajuntament de Rubí coincidint amb la Diada de Sant Jordi, aplega aquest any un total de 29 activitats diferents que es desenvoluparan al llarg de tot el mes, encara que els actes principals tindran lloc el dijous 23 d’abril, Dia del llibre.

Les diferents activitats inclouen diverses sessions de conta contes, com l’Hora del conte dels dies 1 i 29 d’abril a les 18.30 h a la biblioteca, les narracions de contes d’Edgar Allan Poe el dia 22 d’abril a la mateixa hora també a la biblioteca i el conte especial de Sant Jordi del dia 23 a les 18 hores a la plaça de Catalunya.

Aquesta mateixa setmana també s’ha programat una altra novetat, l’espectacle infantil “El cavaller de la rosa” al teatre municipal La Sala el diumenge 5 a les 12.30 hores, amb un preu de 5 € per no socis i adults i de 4€ pels socis de La Xarxa.

Així mateix, hi haurà dues conferències literàries amb dos temàtiques ben diferenciades, d’una banda “Tintinventari”, en el marc del 80è aniversari de l’aparició de Tintín, el dia 15 d’abril a les 18.30 h, i, d’altra, “La Barcelona de Ruiz Zafón” el dia 16 d’abril a les 20 h. Totes dues tindran lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

Tradició i cultura popular versus modernitat i tecnologia

Aquest any, la Diada de Sant Jordi porta algunes novetats, ja que a banda de les tradicionals parades de venda de llibres i roses a la plaça de Catalunya, també s’organitzarà l’activitat “Escrivim una història”, a les 10 h a la mateixa plaça, per tots aquells rubinencs i rubinenques que vulguin escriure una història improvisada sobre Sant Jordi i la nostra ciutat.

Una mica més tard, d’11 a 13 i de 17 a 20 h, hi haurà actes de signatures de llibres per part d’escriptors i escriptores, poetes i poetesses, historiadors i historiadores i artistes de la ciutat també a la plaça Catalunya.

Aquesta diada festiva, en què hi haurà jornada de portes obertes al Museu Etnogràfic Vallhonrat, un taller de punts de llibre i audició de sardanes, clourà a les 20 h amb una cercavila a càrrec de la Taula de Cultura Popular i Tradicional per la plaça de Catalunya i els carrers de Maximí Fornés, Pere Esmendia i Francesc Macià.

El dia de Sant Jordi, a les 19 hores, es farà el lliurament de premis del Concurs de Sms literaris de Sant Jordi que organitza el Comissionat de la Societat de la informació (CSI). Qui vulgui participar podran fer arribar un SMS original, divertit i innovador sobre un tema relacionat amb la diada de Sant Jordi entre el divendres 3 d’abril i el 21 del mateix mes. Els textos no podran excedir dels 180 caracters i es podran escriure amb la grafia pròpia dels SMS o el llenguatge estàndard.
El missatge guanyador serà escollit per votació popular entre les 10 del matí i les 18 h a la parada que el CSI tindrà instal•lada a la plaça de Catalunya.

Altres activitats organitzades amb motiu d’aquesta celebració són les exposicions “Mercè Rodoreda, una poètica de la memòria” a la Biblioteca Mestre Martí Tauler del 23 d’abril al 15 de maig, i la “Col•lectiva sobre William Turner” a càrrec de 27 artistes locals que són col•laboradors del taller d’Anna Tamayo, del 16 d’abril al 3 de maig a l’Antiga Estació.