Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Limitar els dolços a la dieta i tenir una bona higiene bucodental, claus per evitar les càries infantils L’Ajuntament recorda la importància de seguir uns hàbits alimentaris i d’higiene adequats per prevenir l’aparició d’aquesta patologia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Limitar els dolços a la dieta i tenir una bona higiene bucodental, claus per evitar les càries infantils

L’Ajuntament recorda la importància de seguir uns hàbits alimentaris i d’higiene adequats per prevenir l’aparició d’aquesta patologia
La càries és una de les malalties més freqüents a Catalunya i afecta 8 de cada 10 infants. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Rubí recomana a les famílies que prestin una especial atenció a la higiene bucodental dels més petits.

La formació de la càries és deguda a 3 factors: l'excés de dolços a la dieta, una higiene incorrecta –que facilita la presència de bactèries– i la susceptibilitat de les mateixes dents. Prevenir la formació de càries en l'infant evitarà problemes de masticació i nutrició, dolors i molèsties, així com pèrdues de peces que poden comportar malposicions posteriors, amb problemes funcionals i estètics.

Com prevenir la formació de càries
Per tal d’evitar l’aparició d’aquesta malaltia, molt freqüent entre els infants, cal reduir el consum de dolços, especialment entre àpats, ja que afavoreixen la multiplicació de bactèries; assegurar-nos que els més petits es raspallin les dents amb un dentifrici fluorat, que evitarà la proliferació de bactèries; i augmentar la resistència de l'esmalt dental amb glopeigs de solucions fluorades, a partir dels 6 anys.

El pediatre o l'odontòleg aconsellen els pares sobre les mesures de prevenció més adequades a l'edat del nen, així com del tipus de suplement fluorat més adient. L'exemple dels pares és decisiu perquè l'infant adopti els hàbits higiènics i dietètics que el protegiran de la càries.

Periòdicament, l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, porta a terme campanyes educatives sobre la importància de la salut bucodental entre els infants de la ciutat. La darrera edició va tenir lloc al maig, quan els alumnes de primer de primària de les escoles de la ciutat van visitar l’exposició Cuida’t les dents.