Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'illa de vianants continuarà tancada al trànsit després del 7 de setembre Com a novetat, el carrer Llobateras s’obrirà entre setmana fins les 10.30 h a partir de l’inici del curs escolar. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'illa de vianants continuarà tancada al trànsit després del 7 de setembre

Com a novetat, el carrer Llobateras s’obrirà entre setmana fins les 10.30 h a partir de l’inici del curs escolar.
Un cop finalitzi la prova pilot de l’illa de vianants el pròxim diumenge, 7 de setembre, aquest espai continuarà tancant al trànsit com fins el moment. D’aquesta manera, a partir del dia 8 l’afectació dels carrers serà la mateixa (avinguda Barcelona, passeig Francesc Macià i carrer Rafael Casanova, entre els carrers Prim i Sant Josep). Com a excepció, el carrer Llobateras s’obrirà al trànsit fins les 10.30 h de dilluns a divendres a partir de l’inici del curs escolar (el 15 de setembre), amb l’objectiu de facilitar l’accés en vehicle als centres escolars més pròxims a la zona.

En els pròxims dies es farà la comanda de pilones automàtiques que s’instal•laran a 5 punts principals d’accés a l’illa de vianants, on fins ara s’hi situaven els informadors. Es tracta d’un dispositiu que s’activa mitjançant una targeta electrònica que es lliurarà a tots aquells veïns que disposin d’acreditacions. Està previst que la instal•lació d’aquestes pilones automàtiques comenci en un termini d’uns 3 mesos. Fins el moment, l’Ajuntament de Rubí ha lliurat un total de 110 acreditacions a veïns que disposen de plaça de pàrquing.

Pel que fa a les incidències, segons la policia local no se n’ha produït cap durant el mes d’agost i, per aquest motiu, es mantenen les registrades a l’inici de la posada en marxa l’illa de vianants i del balanç dels primers quinze dies. Durant el mes de juliol, es van registrar una mitjana de 3 trucades veïnals, que s’han reduït a una mitjana d’1 trucada al dia durant el mes d’agost, bàsicament sol•licitant informació sobre les acreditacions.

Recentment el consistori ha rebut un total de 1224 signatures contràries al tancament de l’illa de vianants, per aquest motiu es té previst donar resposta als signants per informar-los sobre la postura de l’equip de govern.

Durant la prova pilot, s’ha detectat una davallada d’usuaris del servei d’autobús de les línies 1 i 4 i, per contra, un lleuger ascens de passatgers a la línia 2. En aquests moments, s’estan estudiant alternatives del transport urbà per cobrir les parades afectades, així com per corregir a temps totes les deficiències detectades en el servei i de possibles punts conflictius que es puguin donar. Per altra banda, ja s’ha informat sobre la situació al transport escolar.