Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició '300 anys després' plasma l'evolució de Catalunya després dels fets del 1714 La mostra, que s’ha inaugurat aquest dijous, es podrà visitar fins al 23 de maig a la plaça de la Nova Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'exposició '300 anys després' plasma l'evolució de Catalunya després dels fets del 1714

La mostra, que s’ha inaugurat aquest dijous, es podrà visitar fins al 23 de maig a la plaça de la Nova Estació
La plaça de la Nova Estació acull fins al proper 23 de maig l’exposició itinerant 300 anys després, dins els actes de commemoració del Tricentenari a la nostra ciutat. La mostra s’ha inaugurat aquest dijous amb la presència del regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Jaume Buscallà, i el comissari de l’exposició, Joan Vila.

L’exposició presenta una mirada detallada sobre el desenvolupament de la Guerra de Successió arreu del país, a banda d’una comparativa entre la Catalunya del 1700 i l’actual. La mostra també recorre els darrers 300 anys d’història del país a través dels episodis i personatges que han contribuït a mantenir ferm el vincle entre el passat i el present de Catalunya, ja sigui des de l’àmbit polític, econòmic, científic o cultural.

300 anys després està formada per 18 plafons. Set d’ells ofereixen una visió dinàmica del període comprès entre el 1714 i el 2014, analitzat des de cinc àmbits temàtics: política; economia i societat; cultura i pensament; tecnologia i ciència; i tradicions, festes i esports. A la resta de plafons, es repassen els fets de la Guerra de Successió a tot el territori català, a partir d’un mapa on consten els seus 947 municipis. També s’hi pot veure una fotografia que exemplifica la situació del país el 1700 i actualment, un plafó personalitzat pel municipi que acull la mostra, en aquest cas Rubí, i un altre on es mostren les activitats del Tricentenari arreu del país.

El regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Jaume Buscallà, ha explicat que la mostra “és un retrat que va més enllà dels esdeveniments del 1714, reflectint com ha canviat la societat catalana en aquests darrers 300 anys”. El representant municipal ha destacat el fet que l’exposició s’hagi ubicat a la plaça de la Nova Estació: “El lloc afavorirà que la gent s’aproximi a la història de Catalunya”.

Victus 1714

Aquest dissabte a les 21 h, tindrà lloc al Teatre Municipal La Sala el concert Victus 1714. La música del llibre, inclòs també dins els actes de commemoració del Tricentenari a Rubí. El recital, a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès, combina la música del 1714 amb lectures de fragments escollits de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol Victus. Entre d’altres, s’hi podran escoltar composicions de Vivaldi, Bach, Lully i Händel.

El concert té un preu de 20 euros i les entrades es poden reservar al Servei de Cultura, al telèfon 93 588 70 00 ext. 4424 o bé a l’adreça electrònica cultura@ajrubi.cat.