Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Espai Jove Torre Bassas proposa per aquest trimestre Tastets d'oficis i nous monogràfics Manualitats com el “trapillo” s’incorporen a l’oferta de l’equipament juvenil https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Espai Jove Torre Bassas proposa per aquest trimestre Tastets d'oficis i nous monogràfics

Manualitats com el “trapillo” s’incorporen a l’oferta de l’equipament juvenil
L’Espai Jove Torre Bassas s’omplirà de noves activitats gratuïtes aquest primer trimestre de l’any. Com és habitual, l’oferta de l’equipament juvenil combinarà propostes divulgatives, exposicions, activitats musicals i campanyes de sensibilització.

Una de les principals novetats d’aquest trimestre seran els Tastets d’oficis, pensats per orientar els joves en el món laboral. Personal dels cicles formatius que s’imparteixen a Rubí oferiran sessions monogràfiques sobre els diferents sectors professionals: serveis a la comunitat, sociosanitari, estètica, esportiu, administració, informàtica, mecànica i artístic. Les xerrades tindran lloc tots els dimecres entre el 19 de febrer i el 9 d’abril.

Un altre plat fort de la programació d’aquest trimestre de l’Espai Jove Torre Bassas seran les activitats al voltant del 8 de març, Dia de la Dona. L’equipament juvenil ha programat diferents propostes de sensibilització que arrencaran el 5 de febrer amb la sessió titulada Enredades en les històries, durant la qual es reflexionarà sobre la presència de violència masclista a les pel·lícules i sobre la nostra capacitat per identificar-la. En la mateixa línia, el 12 de febrer tindrà lloc l’activitat Estereotips a la pantalla, que convidarà els joves a debatre sobre la imatge de la dona que transmet la publicitat. Entre els dies 1 i 10 de març, es desplegarà una campanya informativa sobre el Dia de la Dona amb especial incidència a les xarxes socials i també es podrà veure una exposició a càrrec dels alumnes de l’Institut Duc de Montblanc. A més, entre l’11 i el 25 de març, tornarà a l’Espai Jove Torre Bassas la mostra Treu-li suc a la sexualitat, impulsada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de promoure una sexualitat saludable. La campanya al voltant del Dia de la Dona també inclourà un concert a càrrec de grups de la comarca que tindrà lloc el 7 de març, vigília de la commemoració.

Tallers i monogràfics per a tots els gustos

Un dels eixos vertebradors de la nova programació de l’Espai Jove Torre Bassas són les propostes de caràcter divulgatiu, moltes d’elles relacionades amb l’expressió artística i les manualitats. Pel que fa als tallers, n’hi haurà de hip hop i de guitarra els dilluns; de teatre els dimarts; de graffiti artístic els dimecres; i de fotografia els dijous. A més, els dies 17 i 24 de febrer es repetirà el monogràfic de Reciclatge de roba creativa; el 6 i 13 de febrer s’estrenarà el de “trapillo”, on s’ensenyarà a confeccionar diferents objectes amb el teixit de samarretes; i el 3 i 10 d’abril se’n farà un altre de cuina i menjar saludable. D’altra banda, la Torre Bassas també oferirà aquest trimestre els habituals Espais oberts de manualitats, break dance, rol, circ i hort urbà.

A banda de totes aquestes propostes, l’equipament juvenil aposta novament per la promoció dels artistes locals amb dues exposicions que tindran lloc al Subway de l’edifici. Manel García i Esther Zoroa hi oferiran un tast de la seva obra a partir del 21 de febrer, mentre que el 28 de març s’inaugurarà la 3a Mostra Col·lectiva d’Art Jove, amb la col·laboració del Col·lectiu Ministèria.

L’Espai Jove Torre Bassas també celebrarà el Carnaval amb una festa de disfresses que tindrà lloc el 28 de febrer i que inclourà un concert i un pica-pica.

Totes les propostes són gratuïtes però, en el cas dels tallers i monogràfics, cal inscripció prèvia per poder-hi assistir. Els detalls sobre les activitats programades, així com la resta de serveis que ofereix l’equipament juvenil, es poden consultar al web de RubíJove.