Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Espai Jove Torre Bassas incorpora noves propostes a la programació del segon trimestre L’equipament juvenil posa en marxa espais de kendama, trapillo i amigurumi, així com un nou monogràfic per practicar l’anglès https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Espai Jove Torre Bassas incorpora noves propostes a la programació del segon trimestre

L’equipament juvenil posa en marxa espais de kendama, trapillo i amigurumi, així com un nou monogràfic per practicar l’anglès
L’Espai Jove Torre Bassas ha preparat per aquest trimestre una vintena de propostes, que arrencaran la setmana vinent amb diverses novetats. Dues de les més originals són els espais de Circ Kendama i de Trapillo i Amigurumi, que obriran tots els dijous a la tarda amb l’objectiu de donar a conèixer als rubinencs i rubinenques aquestes aficions d’arrel japonesa.

El kendama és un joc d’habilitat en auge entre els joves que es practica amb un objecte amb forma de martell que porta lligada una bola. L’èxit d’aquest entreteniment entre alguns dels seus usuaris ha portat l’Espai Jove Torre Bassas a obrir un espai d’ús lliure tots els dijous de 17 h a 20 h i a programar, amb la col·laboració del col·lectiu Kendama Spain, una jornada monogràfica el 31 de maig, que inclourà exhibicions, competicions i música en directe.

Pel que fa a l’espai de Trapillo i Amigurumi, obrirà els dijous de 19 h a 21 h i permetrà perfeccionar els coneixements adquirits al taller de trapillo del primer trimestre, així com iniciar-se en el món de l’amigurumi, una tècnica japonesa de ganxet que s’utilitza per teixir petits ninos.

A banda d’aquests espais, l’Espai Jove Torre Bassas també presenta com a novetat d’aquest trimestre un taller d’Iniciació a la creativitat, que tindrà lloc els dimecres de 18 h a 19 h i que introduirà els assistents en diversos llenguatges artístics, com són l’expressió corporal i plàstica, la música i l’escriptura.

També hi ha noves propostes en l’apartat de monogràfics i classes magistrals. Així, s’ha programat un English tour per als dies 3 i 10 de juny, que permetrà conèixer diferents llocs d’interès de Rubí alhora que es practica l’anglès; i un taller de recerca de feina qualificada a Europa adreçat a joves d’entre 18 i 35 anys, que tindrà lloc el 15 de maig.

D’altra banda, per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, el 10 de maig s’ha programat una classe magistral de hip-hop i flashmob. En el marc d’aquesta activitat, els alumnes de hip-hop de la Torre Bassas sortiran al carrer i convidaran tothom a fer una classe d’exhibició. A més, s’enregistrarà una mobilització espontània que també estarà oberta a la participació de tot aquell que s’hi vulgui sumar.

Totes les activitats de l’Espai Jove Torre Bassas són gratuïtes però, en el cas dels tallers, cal inscripció prèvia ja que les places són limitades.

Sant Jordi a la Torre Bassas

Aquest divendres 25 d’abril, l’Espai Jove Torre Bassas se sumarà a la celebració de la Diada de Sant Jordi amb una tarda plena d’activitats. Les propostes arrencaran a les 17 h amb un taller d’escriptura en àrab i xinès i, a partir de les 19 h, es faran representacions teatrals i de monòlegs a càrrec d’alumnes de l’equipament juvenil.

Aquesta no serà l’única cita especial prevista per aquest trimestre. Així, per exemple, la Torre Bassas obrirà les seves portes els dies 27 i 28 de juny per donar-se a conèixer entre els joves de 6è de primària, com a futurs usuaris potencials de l’equipament; mentre que el 20 de juny s’ha programat una festa de final de curs a la plaça Salvador Allende amb música en directe i exhibicions d’alumnes dels diferents instituts.

Exposicions

Com és habitual, l’Espai Jove Torre Bassas també acollirà aquest trimestre diverses exposicions. Del 9 al 30 de maig, serà el torn dels alumnes del taller de fotografia; del 6 al 27 de juny, hi haurà una mostra d’estudiants de l’Institut Duc de Montblanc; i el 18 i 19 de juny, s’hi podrà veure l’exposició del projecte final dels alumnes de Disseny gràfic i serigrafia artística de l’Escola d’Art i Disseny EDRA.

La programació completa de l’Espai Jove Torre Bassas es pot consultar al web de Rubí Jove.