Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Espai Jove Torre Bassas acull una jornada divulgativa sobre els Consells Locals de Joventut La trobada, que tindrà lloc aquest dissabte, pretén posar les bases per a la creació del Consell Local de Joventut de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Espai Jove Torre Bassas acull una jornada divulgativa sobre els Consells Locals de Joventut

La trobada, que tindrà lloc aquest dissabte, pretén posar les bases per a la creació del Consell Local de Joventut de Rubí
Tots els joves de Rubí estan convidats a participar aquest dissabte en una trobada informativa sobre els Consells Locals de Joventut. La cita, que tindrà lloc a l’Espai Jove Torre Bassas, comptarà amb les intervencions de representants del Consell Nacional de Joventut de Catalunya i dels Consells Locals de Joventut de Sabadell i Sant Feliu de Guíxols.

La jornada s’iniciarà a les 11 h amb una benvinguda per part de la regidora d'Emancipació Juvenil i Polítiques d'Igualtat, Belén Meneses. A les 11.15 h, Magí Dalmau i Helena Vancells, vicepresident segon i responsable territorial del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya respectivament, faran la presentació d’aquest òrgan i del model de Consell Local de Joventut. Després d’una pausa, la jornada seguirà a les 12 h amb una exposició sobre el Consell Local de Joventut de Sabadell per part de Laia Girós, una de les seves integrants. A les 12.20 h, Helena Vancells farà el mateix amb el Consell Local de Joventut de Sant Feliu de Guíxols, del qual forma part. La trobada es tancarà a partir de les 12.40 h amb una ronda d’impressions i preguntes per part de la Comissió de Seguiment del Pla Local de Joventut de Rubí.

La jornada d’aquest dissabte té com a objectiu assessorar els joves que integren en aquests moments la Comissió de seguiment del Pla Local de Joventut després que ells mateixos hagin manifestat la seva intenció de constituir un Consell Local de Joventut a la ciutat. La trobada, però, està oberta a tots els joves de Rubí perquè la voluntat de la comissió és ampliar la diversitat de membres del futur òrgan.

La Comissió de seguiment del Pla RubíJove es va formar oficialment el passat mes de juny, amb la participació inicial d’unes 25 persones, entre rubinencs a títol individual i representants d’entitats. Es tracta d’un espai de col·laboració entre l’Ajuntament i les persones i entitats de la ciutat interessades en les polítiques de joventut, que té entre les seves funcions valorar l’aplicació de les accions contemplades al Pla Local de Joventut de Rubí i detectar noves necessitats.

El Pla RubíJove per al període 2012-2016 va aprovar-se per unanimitat al ple municipal del mes de juliol. Les mesures que recull se centren en dos grans objectius: l’ocupació i l’emancipació juvenil, i l’oci i la cultura. Aquests es desenvolupen, al seu torn, en set eixos: trajectòria educativa; trajectòria laboral; transició domiciliària; vida saludable; participació, cohesió social i ciutadania; cultura, oci i temps lliure; i informació i comunicació.