Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les sol·licituds per a beques de menjador escolar pel curs vinent al Vallès han augmentat un 25% Carme García ha assistit aquest dimecres al Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental, una reunió en la qual també s’ha parlat del projecte Boscos del Vallès https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les sol·licituds per a beques de menjador escolar pel curs vinent al Vallès han augmentat un 25%

Carme García ha assistit aquest dimecres al Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental, una reunió en la qual també s’ha parlat del projecte Boscos del Vallès
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assistit aquest dimecres a un nou Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental. Durant la reunió s’han fet públiques les dades de les sol·licituds de beques de menjador per al curs escolar 2014-2015 a la comarca i s’ha parlat del projecte Boscos del Vallès.

Pel que fa a les sol·licituds de beques de menjador, aquestes han sofert un increment del 25% respecte al curs que ha acabat, quan se’n van demanar 9.573. El curs 2014-2015, un total de 12.796 nens i nenes necessitaran d’un suport econòmic per tal de poder dinar a l’escola. Una vegada més els alcaldes i alcaldesses de la comarca han mostrat la seva preocupació per l’augment de sol·licituds i han reiterat la necessitat de garantir els àpats a les famílies que viuen situacions de vulnerabilitat. Ja al mes de gener, els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental van aprovar un acord per a la garantia del suport econòmic a les famílies en matèria de menjadors escolars.

També en aquell moment es va acordar mantenir des dels ajuntaments del Vallès Occidental el compromís d’arribar a cobrir amb recursos propis fins al 25% de les necessitats de suport a ajuts per a menjador escolar, de forma coordinada amb el Consell Comarcal, tot i tenir present que és una competència de la Generalitat de Catalunya i que, per tant, és a qui correspondria assumir-ne la globalitat del seu finançament. De fet, el curs 2013-2014, els ajuntaments de la comarca han aportat 2,2 milions d’euros per a poder arribar a més infants.

El pressupost final destinat per la Generalitat a la comarca pel curs 2013-2014 ha estat de 3.609.029 euros (3.123.882 euros més una aportació extraordinària de 485.147 euros que es va fer a mig curs). Pel període anterior, el 2012-2013, el pressupost havia estat de 3.123.882 euros, la mateixa que en el curs 2011-2012.

Durant el mes de juliol es valoraran les sol·licituds i s’aplicaran els criteris fixats a les bases per establir quantes beques es poden assignar el proper curs. Per primera vegada, aquestes bases, que es poden consultar a la pàgina web del Consell Comarcal (www.ccvoc.cat), seran unificades per a tot Catalunya.

Aquests criteris han estat elaborats per un grup de treball format per representants dels Consells Comarcals, de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del Departament d’Ensenyament i tenen com a objectiu l’homogeneïtzació dels criteris de concessió dels ajuts per a menjador escolar.

Boscos del Vallès
El projecte comarcal Boscos del Vallès avança amb la definició del marc de col·laboració institucional i amb l’ampliació dels objectius de treball del Consell Comarcal en matèria de prevenció d’incendis. Aquest dimecres, el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses ha donat el vist-i-plau a la pròrroga del Programa d’Actuació Comarcal i a la seva ampliació per tal d’augmentar els objectius de treball a l’entorn de la prevenció d’incendis i poder desenvolupar el projecte. També s’ha donat llum verda a un conveni a tres bandes entre el Consell, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona pel qual les tres institucions es comprometen a treballar conjuntament en aquest àmbit.

El projecte Boscos del Vallès és un programa de prevenció d’incendis forestals en dos vessants. D’una banda, el reforç de les infraestructures per a la prevenció d’incendis (punts d’aigua, accessos al bosc, neteja de franges) i de l’altre, una línia innovadora de treball, la utilització de la biomassa per a la generació d’energia renovable a la comarca. El projecte es desenvoluparà fins l’any 2017, finançat amb subvencions de diverses administracions i amb una part de recursos propis. El projecte pretén fer un pas més enllà en la prevenció d’incendis i tenir impacte en la disminució de la biomassa que genera el perill d’incendi.

L’objectiu del projecte s’inspira en recuperar part de la gestió tradicional dels boscos, quan hi havia els oficis de carboner, llenyataire, entre d’altres. Es tracta de promoure l’aprofitament de la biomassa forestal per disminuir el risc d’incendis, i amb aquesta, generar energia calorífica per abastar diferents equipaments de la comarca amb una energia socialment responsable i creant llocs de treball i teixit productiu.