Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les retallades de la Generalitat obliguen a l’Ajuntament a revisar les tarifes ordinàries de les escoles bressol El consistori ha hagut de prendre aquesta mesura per la reducció de l’aportació econòmica autonòmica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les retallades de la Generalitat obliguen a l’Ajuntament a revisar les tarifes ordinàries de les escoles bressol

El consistori ha hagut de prendre aquesta mesura per la reducció de l’aportació econòmica autonòmica.
La reducció del finançament que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya atorga a les administracions locals per fer front a les despeses que generen les escoles bressol públiques ha provocat que l’Ajuntament de Rubí hagi hagut d’augmentar les quotes que les famílies abonen mensualment per aquest servei. El funcionament de les escoles bressol municipals de Rubí és possible per les aportacions econòmiques que fa l’Ajuntament, les famílies que les utilitzen i la Generalitat.

Al mes d’agost, l’Ajuntament va rebre la comunicació de la Generalitat que l’aportació econòmica del govern autonòmic es reduiria aquest curs 2011-2012, amb caràcter retroactiu per al curs anterior. Aquesta disminució dels recursos econòmics ha generat que el consistori assumeixi aquest cost de forma individual, amb les repercussions negatives que suposen per al pressupost municipal de 2011 que no contemplava aquesta despesa.

Davant la impossibilitat pressupostària de ser assumits per l’Ajuntament de Rubí, el consistori s’ha vist obligat a revisar les tarifes del servei ordinari de les escoles bressol municipals per garantir el seu funcionament, tot i que aquesta revisió no afecta ni al servei de menjador, ni a la resta de serveis que s’ofereixen.

Amb aquest augment, les tarifes d’escolarització, que han estat ratificades tant per la Junta de Govern Local com pel Ple municipal, queden en 118,50 €/mes per l’horari de matí (de 9 a 12 h) i 188 €/mes per l’horari complert (de 9 a 16.30 o 17 h). Els tres Consells escolars de les escoles bressol, així com les famílies afectades, han estat informats d’aquests canvis en els preus públics de les escoles.