Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les passejades naturals i culturals per Rubí tornaran el proper mes de setembre El dia 16 tindrà lloc el primer itinerari, d’uns 11 quilòmetres, que portarà els participants a Can Roig i les Martines. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les passejades naturals i culturals per Rubí tornaran el proper mes de setembre

El dia 16 tindrà lloc el primer itinerari, d’uns 11 quilòmetres, que portarà els participants a Can Roig i les Martines.
Després del parèntesi estiuenc, al setembre tornaran les Passejades per Rubí. Fins el mes de desembre s’han organitzat un total de 4 passejades culturals i 4 més de naturals.

Pel que fa a les passejades naturals, el primer itinerari de l’últim trimestre de l’any, “De Rubí a Can Roig i les Martines”, tindrà lloc el 16 de setembre, amb una distància d’uns 11 quilòmetres. El 14 d’octubre, els participants podran seguir la ruta “De Rubí al torrent dels Alous i l’ermita de la Salut de Puigmadrona”, d’uns 13 quilòmetres. L’11 de novembre es durà a terme la passejada “De Rubí a Sant Feliuet i la serra dels Galliners”, d’uns 12 quilòmetres, mentre que l’últim recorregut de l’any, “De Ca n’Oriol al torrent dels Alous passant per la bassa dels Alous”, d’uns 11 quilòmetres, s’organitzarà el 16 de desembre.

Pel que fa a les passejades culturals, coincidint amb els actes de commemoració del 50è aniversari de la rierada, el 30 de setembre tindrà lloc la passejada “Rubí i la Rierada de 1962”. El recorregut, de dues hores de durada, s’iniciarà a la plaça de la Sardana a les 11h. El 28 d’octubre, els rubinencs podran gaudir de la ruta “Rubí i les seves masies: Ca n’Alzamora, Torre de la Llebre, la Creu de Terme i el Molí de la Noguera”. El lloc de sortida serà el Punt d’Informació de l’Antiga Estació a les 10h. El 25 de novembre es durà a terme l’itinerari “Rubí i les seves masies: Can Ramoneda, Sant Muç, Can Serra i Pont Claverí”, amb sortida a les 10h des de l’església de Sant Pere. I, finalment, el 23 de desembre tindrà lloc la passejada “Rubí industrial”, que també sortirà des de l’església de Sant Pere, però una hora més tard, a les 11h.

Les passejades naturals i culturals van néixer a principis de 2011. Les primeres van sorgir arrel dels Itineraris a peu per l'entorn natural de Rubí que es poden trobar al Punt d’Informació i que van ser el resultat d'un treball transversal entre Identitat i Projecció Exterior, Esports, Medi Ambient i l'entitat rubinenca Centre Excursionista de Rubí, entre d’altres. L’activitat consisteix a realitzar un seguit de passejades, de dificultat baixa o mitjana, per l'entorn natural del municipi a través de senders locals de curt recorregut. Pel que fa a les culturals, van sorgir arrel de la publicació de la col·lecció Rubí, camins d'identitat. L'activitat consisteix a realitzar un seguit de passejades per l'entorn urbà del municipi i s’adreça a qualsevol persona que pugui caminar i que tingui interès per la cultura i història del municipi.