Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les passejades musicoliteraries mostren el patrimoni i la història de la ciutat La primera de les rutes es farà aquest dissabte al matí per tres edificis històrics del centre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les passejades musicoliteraries mostren el patrimoni i la història de la ciutat

La primera de les rutes es farà aquest dissabte al matí per tres edificis històrics del centre.
Un nou cicle de passejades per diversos espais de la ciutat, que inclouen actuacions musicals d’alumnes de música de Rubí i lectures de contes de Pere Calders, s’inicia aquest dissabte 15 de desembre amb la primera d’aquestes propostes culturals, que ha estat presentada per les regidores de Promoció de la Cultura, Maria Mas, i Educació, Arés Tubau, conjuntament amb l’actor rubinenc, Xavier Serrat. La proposta neix d’una col·laboració entre el Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà, l’Escola Municipal de Música de Rubí, i l’entitat rubinenca Associació Cultural Segon Mil·leni.

Segons la regidora Maria Mas, “una iniciativa d’aquest tipus ens permet recuperar una part de la història de la nostra ciutat mitjançant una proposta de la mateixa ciutadania, de manera que Rubí sigui culturalment activa”. Mentre que per Arés Tubau, “aquesta activitat que tot just comença uneix coneixement i patrimoni en conjugar aquest amb la música dels alumnes de l’Escola de Música i els contes de Pere Calders”.

La ciutat i la seva història

Aquestes passejades, de les que inicialment es faran tres coincidint amb el Nadal, la primavera i el començament de l’estiu, volen donar a conèixer la ciutat d’una manera original i amb la participació d’altres ciutadans i ciutadanes. Així en cada un dels indrets que es visitin, tres en cada passejada, els participants podran gaudir d’un concert musical a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i de la narració d’un conte de Pere Calders, de qui aquest any es commemora el centenari del seu naixement. Posteriorment, en acabar la ruta per tots els punts, els participants es traslladaran a l’indret d’inici, on clourà la passejada una nova actuació musical dels alumnes participants i una nova narració. A més, durant les passejades, les persones que s’inscriguin estaran acompanyades pels historiadors rubinencs Jaume Parras, Eduard Puigventós i Pere Bel, que explicaran la història dels edificis que es visitin i dels indrets per on es passegi.

La primera d’aquestes passejades es farà el pròxim dissabte 15 de desembre a partir de les 9.30 h des de l’entrada del Museu Etnogràfic Vallhonrat (pl. Montserrat Roig), on també acabarà. Allà es dividiran els grups per anar amb els guies als tres edificis d’aquesta proposta: Ateneu Municipal, Torre Bassas i l’Ajuntament. Un cop allà, podran gaudir de la interpretació de diverses peces de música barroca i la narració de contes. En acabar el recorregut pels tres edificis, es tornarà als jardins del Museu Vallhonrat per gaudir del darrer concert de tots els alumnes participants. L’activitat té una durada aproximada de quatre hores.

Les altres dues propostes s’organitzaran a l’entorn de l’altra banda de la riera amb el Castell com a eix central i a l’entorn del Celler que serà el punt d’inici i acabament de la trobada. Si les propostes tenen una bona acollida per part de la ciutadania, els impulsors de la iniciativa es plantegen ampliar els cicle de passejades al llarg de l’any.

Les entrades per participar en les passejades, en cadascuna de les quals poden participar tres grups de fins a 50 persones, es poden adquirir al Punt d’Informació de l’Antiga Estació (c/ Historiador Josep Serra, s/n) per un preu de 4 € per persona o de 10 € per a famílies (2 adults i 2 nens menors de 12 anys).