Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres incloses al Pla de Voreres és previst que estiguin enllestides aquesta setmana Només quedarà pendent l’actuació al c/ Maximí Forners, que es realitza en el marc de les obres de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les obres incloses al Pla de Voreres és previst que estiguin enllestides aquesta setmana

Només quedarà pendent l’actuació al c/ Maximí Forners, que es realitza en el marc de les obres de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet.
A finals d’aquesta setmana és previst que finalitzin les obres del Pla de Voreres 2010, uns treballs que han suposat l’arranjament de 5.112 m2 de voreres a la ciutat.

En aquests moments, 15 de les 18 actuacions previstes ja estan finalitzades. Durant aquesta setmana s’enllestiran els treballs al carrer de General Prim, s’acabaran d’enretirar les pilones de l’avinguda de Barcelona i es refarà el parterre de la plaça de Catalunya.

Només quedarà pendent una única actuació: la del carrer de Maximí Forners que, per coherència constructiva, es realitzarà en el marc de les obres que s’estan portant a terme a la plaça del Doctor Guardiet. De fet, el projecte de rehabilitació de la plaça ja preveia adaptar la cruïlla entre els carrers de Montserrat i Maximí Forners. Finalment, s’eixamplarà una de les voreres del c/ Montserrat per facilitar el pas de vianants per aquesta zona.

Les obres del Pla de Voreres, que es van iniciar el mes de maig, han permès donar feina a 25 treballadors/es de la construcció que estaven desocupats. I és que per fer aquests treballs, l’Ajuntament va contractar, a través d’un pla d’ocupació, 13 oficials i 12 peons, seleccionats seguint els criteris establerts en el pla d’acompanyament de la crisi, signat el juliol de 2009 i dotat amb 5 milions d’euros.

El Pla de Voreres ha suposat una inversió d’1.200.000 euros. El projecte ha estat elaborat per l’empresa Milà Arquitectes i ha inclòs actuacions a diferents voreres de la ciutat, entre les quals hi ha les dels carrers Dante, Bailèn, Cervantes, Sant Gaietà, Cadmo, Milà i Fontanals, Àngel Guimerà, Getafe, Màlaga, el passeig de Les Torres, la carretera de Sant Cugat i l’avinguda de Castellbisbal.

Camins escolars segurs
En el marc del Pla de Voreres també s’han creat els anomenats camins escolars segurs als carrers García Lorca, Pintor Coello, Sant Pere i, properament, al carrer de Maximí Fornés, al voltant del tres centres escolars que duran a terme la prova pilot d’aquest projecte.

Aquests camins escolars segurs estableixen zones al voltant dels CEIP’s Pau Casals, Schola i Nostra Senyora de Montserrat, amb diferents punts de trobada definits, on els infants es trobaran per anar de forma conjunta i segura fins al seu centre escolar.

Als carrer de García Lorca i de Pintor Coello, en el tram comprès entre Cervantes i Llobateras, s’ha actuat en una de les voreres, ampliant-la 80 centímetres, i s’han creat plataformes elevades en els passos de vianants. En el tram del c/ Pintor Coello entre Cervantes i Pintor Murillo, també s’han creat aquestes plataformes elevades i s’ha ampliat una de les voreres, en aquest cas uns 50 centímetres. Per últim, al carrer de Sant Pere s’ha establert una plataforma única, elevant la calçada al mateix nivell que les voreres.