Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres del mercat es reprendran aquest mes de gener Amb el nou projecte executiu, l’aparcament disposarà d’un total de 334 places, 27 més de les previstes inicialment. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les obres del mercat es reprendran aquest mes de gener

Amb el nou projecte executiu, l’aparcament disposarà d’un total de 334 places, 27 més de les previstes inicialment.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha informat que les obres de remodelació del Mercat Municipal es reprendran aquest mes de gener després que l’Ajuntament de Rubí i l’empresa Acciona Aparcamientos S. L. hagin arribat a un acord per al nou projecte executiu. La presentació de la maqueta del nou projecte s’ha fet en un acte on també hi eren presents el president de la Junta d’Adjudicataris de les parades del Mercat, Francisco Riaza, el representant de l’empresa Acciona, Miguel Morote, i els regidors de Desenvolupament Urbà, Roger García i d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco.

L’Alcaldessa ha destacat del nou projecte la major amplitud de la plaça que es construirà davant el nou accés al Mercat, al carrer Magí Ramentol (actualment l’accés principal està al carrer de Cal Gerrer), això, segons ha explicat “donarà un major dinamisme a la zona afavorint l’activitat comercial”. El mateix opina Francisco Riaga qui ha manifestat obertament que “ens agrada més aquest projecte que l’anterior”. Riaga ha explicat estan treballant noves formes de dinamitzar del Mercat a partir de les parades que hi ha actualment buides.

Per l’alcaldessa, l’aposta del consistori per millorar aquesta instal•lació comercial “és clara com ho demostra, a banda del projecte d’aparcaments i remodelació de l’entorn, els 525.000 € que aquest any destinem a la rehabilitació de l’estructura del Mercat i els 165.000 € extres que hem consignat per adequar les instal•lacions i fer treballs de fusteria”.

La maqueta del nou projecte, que ja no contempla l’escola bressol enderrocada que finalment es farà al carrer Calderón de la Barca, va ser presentada per l’arquitecte Josep Miàs.

L’import del nou projecte és de 6.441.480 euros i les obres podrien finalitzar en un termini màxim d’un any i mig.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Rubí es farà càrrec del projecte de rehabilitació de l’estructura del mercat, una actuació de sanejament que es farà de forma paral•lela amb les obres de remodelació.

Les claus del nou projecte

L'aparcament
- En total hi haurà 344 places d’estacionament distribuïdes en dues plantes subterrànies. D’aquestes, 219 són de nova creació (en lloc de les 192 inicialment previstes), i estaran connectades a les 125 places actuals.
- Les places es distribuiran de la manera següent: 159 de rotació, 65 de pupil•latge diürn i 224 de pupil•latge nocturn, 75 places en règim de concessió a 50 anys i 45 places d’abonament mensual.
- El preu màxim al pàrquing serà de 3 cèntims d’euro el minut i estarà gestionat per l’empresa Acciona Aparcamientos, SL.
-El preu de la plaça de pàrquing a 50 anys és de 18.500 €

Edifici del mercat
- La façana i la porta d’entrada són més àmplies i visibles.
-L’estructura és més moderna i actual.
- Es canvia la ubicació de la zona de residus i s’instal•la un nou sistema de reciclatge més modern.
- L’espai que havia d’ocupar l’escola, uns 1.500 m2 i dues plantes, es destinarà a oficines i serveis relacionats amb l’activitat del mercat i també s’hi preveu la instal•lació d’alguna empresa amb fins comercials.

Plaça
- Hi ha prevista una plaça exterior d’uns 2.300 m2 dividida en tres espais: per la instal•lació de parades exteriors de venda de productes artesanals, zona d’esbarjo familiar i un darrer espai de jocs infantils

Més informació