Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de renovació de la plaça Nova de Les Torres començaran la setmana vinent L’objectiu dels treballs és solucionar els problemes d’impermeabilització actuals i dotar el barri d’un espai renovat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les obres de renovació de la plaça Nova de Les Torres començaran la setmana vinent

L’objectiu dels treballs és solucionar els problemes d’impermeabilització actuals i dotar el barri d’un espai renovat.
El proper dilluns, 10 de desembre, és previst que s’iniciïn les obres de reparació i urbanització de la plaça Nova i el seu entorn. L’objectiu principal d’aquest projecte és renovar la plaça i solucionar els problemes d’impermeabilització actuals, per tal de dotar el barri d’un espai renovat i d’un entorn regenerat. Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa ALUPU SL per un import de 553.560,21 euros, és previst que finalitzin a finals de maig o principis de juny.

Amb aquestes obres, el consistori pretén adequar tant la plaça com el seu entorn, atès que actualment es troben en unes condicions de conservació no suficients. Tot plegat, amb l’objectiu d’adequar aquesta zona per millorar-ne el seu ús públic i facilitar la regeneració de l’entorn.

Les obres es dividiran en 5 fases. Durant la primera fase s’enderrocaran i retiraran les jardineres centrals de la plaça com a pas previ per a dur a terme el reforç estructural del forjat de la plaça. La segona fase consistirà en l’execució de l’entorn de la plaça amb la nova urbanització de les franges davanteres dels edificis Est i Oest que limiten amb la plaça. La tercera fase engloba les tasques d’execució de l’enjardinament i camins de l’entorn de la plaça, concretament de la franja davantera de l’edifici Est que limita també amb les rampes d’accés i sortida de l’aparcament soterrani. També és la fase en la qual s’iniciaran pròpiament les obres de reparació i nova urbanització de la plaça. En una quarta fase s’actuarà a la franja central de la plaça i la zona de jocs que limita amb el carrer de Víctor Català, la qual també serà renovada. Dins d’aquesta fase és on es concentra també la instal·lació del gruix del mobiliari urbà (bancs i pèrgoles). Per últim, durant la cinquena fase es duran a terme l’enjardinament i les tasques d’execució dels camins de l’entorn de la plaça, en la franja davantera de l’edifici Oest, que limita amb el carrer de Joan Puig. En aquesta fase s’executarà la resta de l’obra de urbanització. L’ordre teòric de les diferents fases d’execució pot estar subjecte a modificacions segons l’evolució i les necessitats de l’obra.

El projecte, que no comportarà cap modificació de les alineacions de les façanes actuals, també contempla l’adaptació de les rasants existents a un millor traçat per adequar les entrades i els desguassos necessaris per tal de facilitar l’evacuació de l’aigua de la plaça.