Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de remodelació del mercat i el seu entorn finalitzaran a principis de 2009 En pocs dies es prohibirà l’aparcament de 13 vehicles més al carrer Magí Ramentol, fent aquesta via de doble sentit per facilitar l’accés directe dels camions a l’obra. La presència de vehicles pesants es començarà a notar de forma important a partir dels pròxims dies, especialment d’aquí a un parell de setmanes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les obres de remodelació del mercat i el seu entorn finalitzaran a principis de 2009

En pocs dies es prohibirà l’aparcament de 13 vehicles més al carrer Magí Ramentol, fent aquesta via de doble sentit per facilitar l’accés directe dels camions a l’obra. La presència de vehicles pesants es començarà a notar de forma important a partir dels pròxims dies, especialment d’aquí a un parell de setmanes.
El projecte de remodelació del Mercat Municipal i de l’escola bressol Sol, Solet té un cost d’uns 5 milions d’€. L’Empresa Acciona és l’encarregada de les obres i és l’empresa que finalment explotarà els aparcaments que s’hi construeixen i que es posaran en funcionament a finals de 2008. L’Escola Bressol ja remodelada podria estar a punt al llarg del pròxim curs i la reconversió de l’entorn en plaça pública estarà finalitzada a principis de 2009.
Les obres de preparació es van iniciar al mes de juny i la setmana passada es traslladava definitivament la compactadora del Mercat Municipal. També en les darreres setmanes s’han trasplantat els arbres i arbustos que es trobaven a l’interior de l’escola bressol Sol, Solet.
9 moreres s’han traslladat a la plaça de Can Ximelis situada entre els carrers Aneto i Moncayo, i 1 palmera s’ha plantat en el parterre de nova construcció situat a l’avinguda de l’Estatut amb ctra. De Terrassa (davant de la botiga d’esports Nil).
A banda d’aquests exemplars, s’han portat a un viver 4 arbres més (dos d’ells fruiters) a l’espera de decidir el lloc on es trasplantaran i una planta arbustiva de 3 metres que es trasplantarà a la plaça d’Extremadura, al barri de Les Torres.
Pel que fa el ritme de les obres, aquest continua segons les previsions inicials i ja s’han suprimit 12 aparcaments al passatge Llobateras on es treballa en aquests moments en l’enderrocament de la compactadora del Mercat i la construcció de murs de separació entre el Mercat i l’escola Bressol Sol, Solet. En pocs dies es prohibirà l’aparcament de 13 vehicles més al carrer Magí Ramentol, fent aquesta via de doble sentit per facilitar l’accés directe dels camions a l’obra. La presència de vehicles pesants es començarà a notar de forma important a partir dels pròxims dies, especialment d’aquí a un parell de setmanes.

Assemblea informativa d'adjudicataris

En una assemblea d’adjudicataris de les parades del Mercat celebrada el passat dimarts, 31 d’octubre, al Castell es va explicar al conjunt dels paradistes (adjudicataris, venedors i altres treballadors) el projecte de remodelació a càrrec de l’equip redactor del projecte i de l’Ajuntament de Rubí. En aquesta reunió es va acordar la creació d’una comissió de seguiment de les obres per avaluar periòdicament el transcurs d’aquestes i les possibles problemàtiques que puguin sorgir. Segons Peiró, “conjuntament vam revisar possibles solucions per garantir la continuació del mercat per molts anys i la junta del mercat va poder traslladar els seus dubtes, qüestions o preguntes al respecte”.

En aquesta trobada se’ls va informar sobre el contingut del projecte i les novetats, entre les quals destaca:

• Ampliació del nombre de places d’aparcament: de les 125 places actuals es passa a 357. En l’actualitat només s’hi pot accedir en horari del mercat, però amb el nou aparcament s’hi podrà accedir a qualsevol hora del dia.
• Nous usos de la plaça: tindrà una zona dura (pavimentada) i una zona tova (zona verda), per poder coordinar diferents activitats puntuals en aquest espai (mercadal, fires, paradetes, etc.).
• Ampliació de l’entrada al mercat amb una porta que farà 8 metres d’amplada.
• Millora en els accessos a l’aparcament: es passa dels dos actuals als 4 accessos. Des del mateix aparcament soterrat es podrà accedir a la porta d’entrada a l’escola bressol.
• Un nou espai al mercat: es construirà una nova sala de 290 m2 a la segona planta del mercat per a usos propis de dinamització comercial (realització de cursets, reunions, trobades, etc.), i la construcció d’una 3a planta amb 500 m2 més.
• Nova organització de la planta de molls: es millora la seva funció i es reestructura la zona del peix, es construeix una càmera frigorífica nova, es canvia el paviment i es remodela la zona del magatzem i la de residus, convertint aquest darrer aspecte en un dels millors de la comarca.

Solucionar paral·lelament problemes estructurals del Mercat

A la reunió amb els adjudicataris també es va parlar sobre un problema detectat en algunes columnes del mercat, que actualment estan molt deteriorades a causa de l’envelliment de l’estructura (fa 26 anys que es van construir) i per la forta humitat a la zona, sobretot a la zona del peix, que és la més afectada. Aquest problema d’envelliment i d’humitat ha provocat problemes d’oxidacions a les armadures i de carbonatació al formigó de les columnes. Abans d’iniciar les obres a la coberta del mercat s’haurà de solucionar els problemes d’estructura a les columnes. En aquests moments s’està redactant el projecte executiu de rehabilitació i d’aquí un mes aproximadament es podrà concretar millor el calendari d’execució.


El calendari d'obres

el calendari d’obres preveu començar al setembre de 2007 la reconversió de l’actual coberta del Mercat en el pati de l’escola bressol, que contempla 61 noves places respecte a les actuals.
Per al gener de 2008 s’iniciaria la construcció de les dues plantes d’aparcament i al setembre de 2008 començarien els treballs a la plaça pública.


El projecte: 357 places d’aparcament, una plaça pública de 2208 m2 i 61 places més a l’escola bressol Sol, Solet

Les obres contemplen la reforma de la façana del Mercat Municipal per fomentar així la dinamització comercial i crear una nova entrada, de 8 metres d’amplada. Es construiran dues zones més d’aparcament soterrani a la planta ja existent, afegint un total de 232 noves places (a les quals s’ha de sumar les 125 actuals). Aquest nou aparcament s’obrirà al públic de la següent manera: 207 places en sistema de rotació (i de pupil•latge de nit i caps de setmana); 75 places noves en sistema de cessió d’ús a 50 anys; i 75 places noves més en sistema de pupil•latge (lloguer) 24 hores.

A l’espai que actualment ocupa l’escola bressol municipal s’hi ubicarà una plaça pública de 2208 m2 amb dos espais diferenciats (pavimentat i zona verda). La construcció d’aquesta plaça oferirà un nou accés als dos edificis i permetrà alhora realitzar altres millores urbanístiques a la zona: ampliació de les voreres, disminuir el trànsit de vehicles, fomentar una zona peatonal i disminuir els aparcaments a la superfície.
Actualment, el Mercat Municipal ocupa una superfície de 3.800 m2 i fa 25 anys que es va traslladar de la Plaça Doctor Guardiet a l’actual zona, situada entre els carrers Magí Ramentol, Cal Gerrer i Passatge Llobateras.
l’Escola Bressol municipal Sol, Solet s’ubicarà just al costat del Mercat Municipal, a la primera i segona planta, i una de les peculiaritats del projecte és que s’aprofitarà la coberta de formigó del Mercat per ubicar-hi el pati de l’escola. Aquesta centre es va construir fa 34 anys i actualment ocupa uns 2.500 m2. Amb la remodelació, l’escola bressol disposarà de 61 places més que a l’actualitat.