Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de l'equipament sòciocultural del Pinar començaran a la tardor L’edifici té una superfície útil de 1.500 m2 i costarà 2,5 milions d’euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les obres de l'equipament sòciocultural del Pinar començaran a la tardor

L’edifici té una superfície útil de 1.500 m2 i costarà 2,5 milions d’euros.
L’Alcaldessa de Rubí, Carme García, ha presentat el projecte del nou edifici sociocultural que començarà a construir-se al El Pinar aquesta tardor. Per a l’alcaldessa es tracta “d’un equipament innovador en una topografia complicada que serà l’enveja de molts barris”.

García ha tingut paraules d’agraïment als veïns del barri per la seva col•laboració i, especialment per Enric del Rio “un membre molt actiu de l’associació de veïns que ha treballat molt pel seu barri” que va morir fa dues setmanes com a conseqüència d’una greu malaltia.

El vocal de l’associació de veïns del Pinar, Francisco Carmona, també present a la presentació, ha fet referència a la seva figura anunciant que les festes de primavera del barri que se celebren aquest cap de setmana li retran homenatge. Sobre el projecte, Carmona, s’ha mostrat satisfet i ha destacat que el barri està canviat com mai abans.

El Comissionat d’Urbanisme i Habitatge, Lluís Calvet, ha explicat els objectius marcats per l’Ajuntament de Rubí a l’hora d’encarregar el projecte de l’edifici al gabinet d’arquitectes Roldan+Berengué. Objectius que passaven per convertir l’equipament en un “símbol d’identitat del barri i d’atracció per a la resta de la ciutat”. Als objectius, l’encàrrec també afegia dos atributs que havia de complir l’equipament,segons ha explicat Calvet: “construir un edifici d’usos diversos integrant activitats culturals i docents; i crear una nova porta d’accés al barri”.

Equipament totalment adaptat

Una de les característiques que més ha destacat l’arquitecta del projecte, Mercè Berengué, a l’hora de presentar el projecte, ha estat que es tracta d’un edifici “totalment adaptat per a minusvàlids i invidents”, no només en temes d’accessibilitat, sinó també de senyalètica.

El nou equipament se situarà en un solar de 758 m2 situat davant de la rotonda de la carretera C-1413 i funcionarà com a porta d’accés al barri. L’edifici consta de planta baixa més dues plantes que permeten resoldre el fort desnivell de 7 metres existents entre la carretera i la part alta del solar.

L’accés a l’equipament es podrà fer tant des de la carretera com directament des de la part superior, on hi haurà l’entrada principal vinculada al barri. L’edifici disposarà de 1.500 m2 útils (prop de 1800 construïts) on simultàniament hi podran haver al voltant de 450 persones. Es distribueix en 3 plantes i s’han previst espais per acollir un casal infantil de 200 m2 , una sala polivalent amb una capacitat per 150 persones i diversos espais i sales per tallers variables, moltes d’elles en grandària, en funció de les necessitats de les activitats. L’equipament també disposa d’un espai per un telecentre, una zona d’exposicions i un bar. Calvet ha explicat que, per facilitar espais d’aparcaments, hi ha previstes intervencions futures als laterals de la carretera comarcal i als terrenys privats col•lindants del nou edifici destinats a ús residencial.

El import aproximat de construcció del nou equipament és de 2.500.000 € i l’inici de les obres s’ha previst per després de les vacances d’estiu.

Dins del Pla de Barris

És tracta d’un equipament contemplat a les obres de millora del barri que s’estan fent des de l’any 2007 dins del Pla de Barris. Valorat globalment amb un pressupost de 6,6 milions d’€ i subvencionat al 50 % per la Generalitat de Catalunya.

Com a treballs contemplats dins del Pla hi ha el vial que s’ha obert recentment i que connecta el Pinar i el nucli urbà de Rubí. Les actuacions complementàries que es faran al llarg d’aquest any i el vinent passen per treballs de millora i urbanització del barri. En aquest apartat es contempla la realització de talussos per suavitzar els murs existents, l’eixamplament de voreres, la supressió de barreres arquitectòniques amb la construcció d’escales i rampes, la readequació de les instal•lacions esportives existents i millores als serveis d’aigua, llum i clavegueram.