Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d’urbanització del Pinar permetran millorar estructuralment el barri Els treballs es concentraran inicialment al carrer del Pinar, entre la rotonda de la C-1413a i la rotonda de gir de l’autobús del barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les obres d’urbanització del Pinar permetran millorar estructuralment el barri

Els treballs es concentraran inicialment al carrer del Pinar, entre la rotonda de la C-1413a i la rotonda de gir de l’autobús del barri.
Estan en marxa les obres d’urbanització del Pinar amb les quals el consistori pretén reordenar i urbanitzar els vials i espais públics del barri, així com millorar les xarxes de serveis urbans. Tot plegat, prioritzant la circulació dels vianants per sobre del trànsit rodat, mantenint al màxim els espais verds existents i atenuant els forts desnivells que existeixen actualment al barri. Les obres han estat adjudicades a l’empresa ACSA Obras e Infraestructuras S.A.U. per un import d’1.977.085,48€. El termini d’execució d’aquests treballs és d’uns 11 mesos.

El projecte contempla la reordenació i reurbanització de tot el Pinar: els vials, els carrers interiors que hi ha entre els edificis del barri i l’aparcament existent, així com també l’accés al nou equipament sociocultural que s’ha construït a la zona.

També s’eixamplaran les voreres i es reduiran els desnivells que existeixen actualment al barri, gràcies a la construcció de noves escales i rampes. El projecte també preveu arranjar el front de la carretera C-1413a a l’entrada del barri, ampliant la vorera i col•locant un nou pas de vianants semaforitzat davant del nou equipament sociocultural que s’està construint.

En els dos extrems del barri es concentraran les dues principals zones d’estada, comunicades per un passeig peatonal (amb prioritat per als vianants, permetent el pas puntual de vehicles que hagin d’entrar als guals o dels vehicles de càrrega i descàrrega). El projecte preveu l’ampliació i reforma de la plaça actual i la creació d’una de nova a la zona d’accés al nou equipament sociocultural. Les places es pavimentaran combinant paviments tous i acolorits. També es crearan nous espais enjardinats i d’esbarjo, amb predomini d’arbres de flor, es remodelarà l’actual pista esportiva, es crearà una pista de petanca i nous espais de joc infantils.

Per últim, es renovaran les xarxes de serveis de clavegueram, enllumenat i reg, a banda de soterrar alguns creuaments aeris.

La superfície aproximada d’intervenció és d’uns 20.000 m2. Les obres consisteixen bàsicament en la millora estructural del barri, amb l’objectiu de cohesionar-lo a la ciutat. Aquests treballs d’urbanització formen part del conjunt d’actuacions que s’emmarquen en el Projecte de Millora Urbanística, Social i Econòmica del barri d’El Pinar, cofinançat per la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya.

Afectacions viàries
Els treballs s’iniciaran al carrer del Pinar, entre la rotonda de la C-1413a i la rotonda de gir de l’autobús urbà que hi ha al barri. Mentre durin les obres, l’entrada i la sortida del barri es farà des del nou vial, obert el 2008. L’accés a l’esplanada d’aparcament situada al costat de l’Associació de Veïns es farà pel vial contigu a la pista, on s’habilitarà un doble sentit de circulació, després d’enderrocar parcialment la tanca de la pista.

Pel que fa a l’autobús urbà, es desplaçarà la parada de la línia L1 al lateral de la C-1413a, a prop del nou equipament sociocultural, mentre que la parada de la L5 es mantindrà al seu emplaçament habitual. A partir del mes de setembre, si les obres en aquest punt encara no han acabat, es desplaçarà l’origen i el final del servei d’autobús escolar a la C-1413a, a la mateixa parada provisional de la L1.

Pel que fa a la circulació a peu, s’habilitaran passos de vianants amb una amplada mínima de 1,2 metres al llarg del carrer del Pinar, que permetran comunicar la zona d’aparcament amb els habitatges del barri i les parades d’autobús.

Per últim, es desplaçaran els contenidors de recollida de residus a la part alta del carrer del Pinar, a la zona d’aparcament de vehicles.