Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les marquesines de la ciutat exposaran, de manera permanent, diferents fotografies antigues de Rubí Les imatges, totes elles referents al transport públic del municipi, formen part de l’Arxiu Municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les marquesines de la ciutat exposaran, de manera permanent, diferents fotografies antigues de Rubí

Les imatges, totes elles referents al transport públic del municipi, formen part de l’Arxiu Municipal.
A partir de la segona quinzena de juliol, les 13 noves marquesines de l’autobús urbà de Rubí que s’han instal·lat recentment a la ciutat es convertiran en expositors de diverses imatges antigues del municipi. Les fotografies, que s’exposaran de manera permanent en aquestes estructures, il·lustren els inicis del transport públic a Rubí.

Així, es podran veure fotografies de diversos automòbils col·lectius (els primers “autobusos” de la ciutat) des dels anys 1914 fins a la dècada dels ’50. Les 6 imatges, que s’aniran col·locant a les marquesines durant la primera quinzena de juliol, procedeixen de l’Arxiu Municipal de Rubí.

Presentació dels nous busos
Aquest dijous, 30 de juny, els rubinencs que ho desitgin podran visitar l’interior d’un dels tres nous autobusos urbans de la ciutat. Aquests nous vehicles substitueixen 3 busos de més de 10 anys que fins ara prestaven servei al municipi.

Entre les 10h i les 18h, els 3 nous automòbils estaran exposats a la plaça del Doctor Pearson. L’alcaldessa de Rubí, Carme García, visitarà els nous vehicles a les 17:45h.

Els nous autobusos són “ecològicament millorats”, ja que consumeixen menys carburant i emeten menys gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Aquests automòbils utilitzen la tecnologia EGR (Recirculació dels gasos d'Escape), que consisteix en atacar la font d'emissions a l'origen, és a dir, a la cambra de combustió, que és quan aquestes es produeixen. Així, es recondueixen part dels gasos d'escapament prèviament refredats de nou al motor, per tal de baixar la temperatura de la combustió i aconseguint així l'efecte desitjat de baixar les emissions d'òxids de nitrogen. Aquesta tècnica va acompanyada d'una injecció d'alta pressió i d'un catalitzador d'oxidació auto regeneratiu i de lliure manteniment que s'encarreguen de baixar els nivells de partícules.

Els nous vehicles compleixen la Norma EEV (vehicle ecològicament millorat). Aquest concepte es va introduir amb l'objectiu d'utilitzar la millor tecnologia mediambiental disponible per a determinats entorns sensibles. Els límits establerts per EEV són més restrictius en emissions d'hidrocarburs, partícules i també en fums que en la norma Euro 5.