Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les llistes del cens per a les pròximes eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig es poden consultar a l’OAC Un total de 53.953 persones tenen dret a vot a Rubí, segons l’Oficina del Cens Electoral. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les llistes del cens per a les pròximes eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig es poden consultar a l’OAC

Un total de 53.953 persones tenen dret a vot a Rubí, segons l’Oficina del Cens Electoral.
Des del pròxim 7 al 14 d’abril, ambdós dies inclosos, tota la ciutadania de la Unió Europea que resideix a la nostra citat podrà consultar les seves dades incloses a les llistes dels cens electoral a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) Centre (c. Narcís Menard, 13-17). El correcte estat de les dades del cens és imprescindible per poder exercir el vot a les pròximes eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran el diumenge 25 de maig de 2014. Els horaris de consulta seran de 8 a 14 h en aquesta oficina municipal i de 14 a 21 h a la consergeria de l’Ajuntament.

L’Ajuntament recomana a totes les persones electores que comprovin la seva inscripció en les llistes per detectar i poder esmenar qualsevol errada, que s’ha de comunicar en aquesta mateixa OAC.

Per a aquests comicis europeus, el total inicial de ciutadans/es amb dret a vot és de 53.953 persones, tot i que cal tenir en compte que també podran votar els ciutadans/es de la Unió Europea que actualment tenen la residència a Rubí. Actualment a la ciutat hi viuen un total de 1.065 persones de la UE amb dret a vot. D’aquestes persones només 223, a data 2 d’abril, han manifestat la seva voluntat de votar, que és una condició indispensable per poder-ho fer.

A part d’aquests 223 ciutadans comunitaris no espanyols, entre les 53.953 persones amb dret a vot en aquests comicis, hi ha un total de 730 electors censats a Rubí que actualment viuen a l’estranger.

A partir de la setmana del 21 d’abril, els ciutadans/es podran consultar, a través de la página web municipal, a quin dels 27 col·legis electorals els correspon anar a votar.

A les darreres eleccions al Parlament Europeu de 2009, va exercir el seu dret al vot el 33,45 % dels 51.195 electors que estaven inscrits al cens electoral en aquella convocatòria.