Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les llistes de candidats a jurat popular es podran consultar a partir del dijous de la setmana vinent Fins el 19 de setembre, el cens estarà exposat a l’OAC centre durant el mati i, a la tarda, a la consergeria de l’Ajuntament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les llistes de candidats a jurat popular es podran consultar a partir del dijous de la setmana vinent

Fins el 19 de setembre, el cens estarà exposat a l’OAC centre durant el mati i, a la tarda, a la consergeria de l’Ajuntament.
A partir del proper dijous, 13 de setembre, i fins el dimecres dia 19, els rubinencs poden consultar si les seves dades són correctes a les llistes del Cens Electoral que s’exposaran públicament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del carrer Narcís Menard i a la consergeria de l’Ajuntament. A l’OAC estaran exposades entre les 8:30h i les 14h, mentre que a l’Ajuntament es podran consultar entre les 14h i les 21h.

Per accedir a les llistes caldrà que la persona s’adreci a informació de l’OAC o el consistori i faciliti les seves dades per comprovar que són correctes. La consulta de les dades és telemàtica.

Entre els ciutadans i ciutadanes que figurin en aquesta llista, així com els que apareguin a la resta de llistes de tots els municipis de l’Estat, se sortejaran les 5.000 persones que participaran als judicis amb tribunal popular durant els pròxims dos anys.

Per formar part d’un jurat no cal cap condició o formació especial. Tan sols cal tenir la majoria d'edat, la nacionalitat espanyola, estar en ple exercici dels drets polítics, saber llegir i escriure, ser veí de qualsevol dels municipis de la província on es va cometre el delicte que s'ha de jutjar i no patir cap discapacitat física o psíquica que impedeixi el desenvolupament de la tasca.

Els jurats populars estan formats per onze ciutadans (9 titulars i 2 suplents) per a cada judici. Aquests càrrecs s’han d’ocupar obligatòriament durant els següents dos anys.