Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les llistes de candidats a jurat popular es poden consultar a partir d'aquest divendres a l’OAC Centre Prop de 51.500 rubinencs entren en el sorteig. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les llistes de candidats a jurat popular es poden consultar a partir d'aquest divendres a l’OAC Centre

Prop de 51.500 rubinencs entren en el sorteig.
A partir d'aquest divendres, 17 de setembre, i fins el dissabte, dia 25, els rubinencs poden consultar si les seves dades són correctes a les llistes del Cens Electoral que s’exposaran públicament a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) del carrer Dr. Robert. Les consultes es poden fer en horari de dilluns a divendres de 8.30 a 14 i de 16 a 19. Els dissabtes l’horari és de matí, de 9 a 13 h. Per accedir a les llistes caldrà que la persona s’adreci a informació de l’OAC i faciliti les seves dades per comprovar que són correctes. La consulta de les dades és telemàtica.

Entre els ciutadans i ciutadanes que figurin en aquestes llistes i de la resta de llistes de tots els municipis de l’Estat, se sortejaran , a finals de mes, les 5000 persones que participaran als judicis amb tribunal popular durant els pròxims dos anys.

A data d’1 d’agost de 2010 el nombre de rubinencs que podien ser seleccionats com a jurat popular era de 51.471. El sorteig es farà el pròxim 27 de setembre a la seu de l’Audiència Provincial de Barcelona, al Palau de Justícia del Passeig Lluís Companys.

Per formar part d’un jurat no cal cap condició o formació especial. Tan sols cal tenir la majoria d'edat, la nacionalitat espanyola, estar en ple exercici dels drets polítics, saber llegir i escriure, ser veí de qualsevol dels municipis de la província on es va cometre el delicte que s'ha de jutjar i no patir cap discapacitat física o psíquica que impedeixi el desenvolupament de la tasca.

Els jurats populars estan formats per onze ciutadans (nou titulars i dos suplents) per a cada judici, i aquests càrrecs s’han d’ocupar obligatòriament durant els següents dos anys.