Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les fires de la Gastronomia Urbana i del Dia de la Terra arriben a Rubí aquest dissabte Aquestes dues mostres completen el Mercat Ecològic del Vallès i el Mercat de l’Artesania de Rubí, que se celebren cada quart dissabte de mes a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les fires de la Gastronomia Urbana i del Dia de la Terra arriben a Rubí aquest dissabte

Aquestes dues mostres completen el Mercat Ecològic del Vallès i el Mercat de l’Artesania de Rubí, que se celebren cada quart dissabte de mes a la ciutat
Aquest dissabte, 26 d’abril, Rubí acull per primera vegada la Fira de la Gastronomia Urbana, un certamen alimentari itinerant de petits productors, artesans i elaboradors agroalimentaris que recorre diferents indrets de Catalunya. Durant tot el dia, de 9 h a 21 h, els rubinencs podran trobar embotits, coques de recapte, sobrassades i bolets, entre d’altres productes, al llarg de l’illa de vianants.

Aquesta mostra forma part de la programació estable de fires que ha organitzat la regidoria de Comerç i completa les parades del Mercat Ecològic del Vallès i del Mercat de l’Artesania de Rubí, dues fires que se celebren a la ciutat cada quart dissabte de mes, també a l’illa de vianants.

El Mercat Ecològic del Vallès, operatiu de 9 h a 14 h, ofereix una gran varietat de productes ecològics i de proximitat, com ara productes làctics, una selecció d’olis i productes elaborats amb olives, llegums, verdures, fruites i bolets de temporada, pizzes i pa elaborat amb diferents tipus de blats, embotits ecològics, carns ecològiques i fruits secs.

Al Mercat de l’Artesania de Rubí, obert de 9 h a 21 h, s’hi poden trobar les produccions pròpies dels artesans, com ara bijuteria, sabons artesanals, peces de roba, bosses de mà, etc. Aquest dissabte, el mercat incorporarà dues noves parades: la de l’Associació d’alumnes i exalumnes +e de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (EdRA), que oferiran un variat repertori de les seves creacions, i la d’un artesà de la pintura sobre pedra i fusta.

Paral·lelament, aquest dissabte també se celebrarà la 1a Fira del Dia de la Terra, que el servei de Residus del consistori organitza per commemorar el Dia de la Terra a Rubí. El certamen tindrà lloc a la plaça de Catalunya, de 10 h a 14 h. Durant la 1a Fira del Dia de la Terra, els visitants podran assistir a trobades de compostaires, gaudir d’una mostra de productes agrícoles locals i intercanviar llavors, entre d’altres.