Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Fires d'art de primavera, del col·leccionisme i del trasto tornen al centre de Rubí Les mostres organitzades per l’Associació Sant Galderic i els Amics del Col·leccionisme se celebren aquest diumenge al passeig Francesc Macià https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les Fires d'art de primavera, del col·leccionisme i del trasto tornen al centre de Rubí

Les mostres organitzades per l’Associació Sant Galderic i els Amics del Col·leccionisme se celebren aquest diumenge al passeig Francesc Macià
Rubí acollirà el proper diumenge tres cites ja tradicionals d’aquestes dates: la 13a Fira de col·leccionisme, la 12a Fira d’art de primavera i la 5a Fira del trasto, organitzades per l’Associació Sant Galderic i els Amics del Col·leccionisme de Rubí. Enguany, totes les parades es concentraran al passeig Francesc Macià, atès que a la plaça Catalunya, espai habitual d’una part de les mostres, s’ha programat el mateix dia una audició de sardanes.

Les diferents fires es podran visitar de 10 h a 14 h. Aquells que s’hi acostin hi podran trobar fins a 25 parades de col·leccionistes, 23 d’artesans, cinc d’artistes i 12 d’objectes de segona mà, on es podran comprar o intercanviar articles.

En el marc d’aquesta jornada, l’Associació Sant Galderic donarà a conèixer el guanyador del Concurs per a la imatge de la 20a Fira de Sant Galderic, que s’organitza a l’octubre. El premi el lliurarà l’alcaldessa, Carme García, a les 12.30 h al passeig Francesc Macià, a l’alçada de la plaça Catalunya.

Coincidint amb les tres fires, el Museu Etnogràfic Vallhonrat farà una jornada de portes obertes que permetrà visitar de forma gratuïta les seves col·leccions.

Exposicions i xerrades
Aquest any, les tres fires organitzades per l’Associació Sant Galderic i els Amics del Col·leccionisme es completaran amb una xerrada que tindrà lloc aquest divendres 16 de maig i dues exposicions que s’inauguraran aquest mateix dia a l’Ateneu.

La conferència, titulada El col·leccionisme i el món geganter, se celebrarà a les 19.30 h i anirà a càrrec de Xavier Callao, col·leccionista i autor de punts de llibre dedicats als gegants; Isidre Forés, col·leccionista i secretari dels Amics del Col·leccionisme de Rubí; i Joan-Miquel Merino, membre de la Colla de Geganters de Rubí i col·leccionista de material relacionat amb el món geganter. La xerrada anirà acompanyada d’una exposició dels punts de llibre de Xavier Callao, que es podran veure a l’Ateneu fins al 7 de juny.

També entre el 16 de maig i el 7 de juny es podrà veure en el mateix equipament municipal una mostra de les obres presentades al Concurs per a la imatge de la 20a Fira de Sant Galderic.