Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les famílies ja poden fer la preinscripció a les escoles bressol municipals pel proper curs Una de les novetats és que el preu del servei de menjador també es calcularà en base a la tarifació social, igual que les quotes d’escolarització https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les famílies ja poden fer la preinscripció a les escoles bressol municipals pel proper curs

Una de les novetats és que el preu del servei de menjador també es calcularà en base a la tarifació social, igual que les quotes d’escolarització
Aquest mes de maig s’ha obert el període de preinscripció del curs 2014-2015 de les escoles bressol municipals La Bruna, Lluna i Sol, solet. Les tres llars d’infants tenen capacitat per acollir 381 infants de 4 mesos a 3 anys en total. El proper curs hi ha 240 places vacants.

El curs 2014-2015, les escoles bressol municipals de la ciutat tornaran a aplicar el sistema de tarifació social que es va posar en marxa el curs 2013-2014. Així, es mantenen els mateixos preus d’escolarització, que es calculen tenint en compte la renda de la unitat familiar. A diferència del curs actual, el curs vinent el preu del servei de menjador també es calcularà en base a la tarifació social.

La tarifació s’ha calculat per a 6 trams de renda familiar que fixen 6 preus mensuals diferents, entre els 98,00 € i els 208,00 € per a la jornada d’escolarització de matí i tarda, i entre els 63,70 € i els 135,20 € per a l’horari només de matí. Sobre el tram de tarifació social que s’assigni, les famílies nombroses i monoparentals de categoria general i especial tindran bonificacions del 10% o el 15%, respectivament.

L’establiment d’aquesta política de preus va ser fruit de la recerca d’un sistema més equitatiu, just i transparent, amb què es redistribueix la càrrega en funció de la renda familiar. Així, s’afavoreix les famílies amb rendes més baixes per a l’escolarització dels seus fills i filles.

De cara al proper curs s’ha establert una bonificació per al segon germà escolaritzat al mateix centre. Així, el primer haurà de pagar el preu públic segons el tram de renda familiar calculat, mentre que el segon germà escolaritzat pagarà el preu públic del tram de renda familiar immediatament inferior. En cas que el tram de renda familiar correspongui ja al preu públic més baix, l’usuari podrà sol·licitar a l’Equip d’Atenció Bàsica dels Serveis Socials Municipals la revisió corresponent.

Paral·lelament, també s’ha rebaixat el preu de l’Espai Creixença, que ha passat dels 75,00 €/mes als 60,00 €/mes que costarà el curs vinent.

Calendari de matriculació
El període per presentar les sol·licituds va començar el dilluns 5 de maig i s’allargarà fins el 16 de maig. El 21 de maig es publicaran les relacions provisionals baremades, que podran ser objecte de reclamació els dies 22, 23 i 26 de maig. La llista definitiva d’admesos es publicarà el 3 de juny i, entre el 6 i el 13 de juny, estarà obert el període de matriculació, un tràmit que s’haurà de formalitzar a l’escola on l’infant hagi estat admès.

La documentació que cal presentar a l’hora de fer la preinscripció és la següent:
  • sol·licitud emplenada, que es pot recollir a les escoles bressol municipals, al ser¬vei d’Educació o bé descarregar-se del web www.rubi.cat/educacio
  • original i fotocòpia del llibre de família
  • original i fotocòpia del document nacional d’identitat (DNI) o el numero d’identificació d’estrangers (NIE) del pare, mare o tutor/a que signi la sol·licitud
  • full d’autorització per accedir a les dades econòmiques d’altres administracions

La documentació s’haurà de presentar a l’escola bressol escollida en primera opció.