Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles de Rubí 'QRcodifiquen' els carrers de la ciutat El projecte ha guanyat el Premi Educared 2011 de la Fundació Telefònica en la modalitat de telefonia mòbil. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les escoles de Rubí 'QRcodifiquen' els carrers de la ciutat

El projecte ha guanyat el Premi Educared 2011 de la Fundació Telefònica en la modalitat de telefonia mòbil.
“L’oportunitat d’explicar a la ciutat l’esforç de les escoles i com els nens i nenes s’estimen la seva ciutat i la volen conèixer” és com ha definit l’alcaldessa de Rubí, Carme García, el projecte guanyador del Premi Educared 2011 de sis escoles de la ciutat: QRCodificació dels carrers de Rubí. L’alcaldessa, que ha presentat a la plaça del Doctor Pearson la primera de les 18 plaques inicials que es posaran a la ciutat, acompanyada del coordinador del projecte, Josep Maria Silva, i la regidora d’Educació, Maria Mas, ha afegit que el premi suposa “un reconeixement a aquest esforç de les escoles, de les famílies i els infants que han treballat en el projecte”.

Per la seva banda, el coordinador ha dit que el projecte, que s’ha treballat a les escoles 25 de setembre, Rivo Rubeo, Montessori, del Bosc, Joan Maragall i Pau Casals, “ha permès enriquir amb tecnologia els temes que es treballen a l’escola sense que suposi un sobreesforç pels docents, les famílies o els alumnes”. El projecte permetrà la instal·lació de 18 plaques amb codis QR a diferents carrers de la ciutat que captats amb dispositiu mòbil et redireccionen a una adreça d’internet amb informació d’aquell carrer elaborada pels alumnes de les escoles. El guardó, atorgat com a Premi especial en la categoria de tecnologia mòbil i uns dels tres que es concedeixen a Catalunya, es lliurarà dijous 20 d’octubre en el marc del VI Trobada Internacional Educared 2011 a Madrid. Aquest any, s’han presentat al concurs 4.000 treballs, en els quals han participat prop de 3.000 professors i 10.000 alumnes de 29 països diferents.

Projecte de QRcodificació dels carrers de Rubí

El projecte recull els treballs de l'alumnat dels diversos centres assistents a un seminari TIC a Rubí durant el qual els alumnes de cada centre havia de treballar el nom d’alguns dels carrers propers a l'escola amb textos, imatges fixes, vídeos i àudio capturats amb telèfon mòbil que han publicat a la xarxa, creant un blog per cada carrer, tot i que, en alguns casos, el codi QR generat s’ha dirigit a una adreça d’un web amb informació de l’escola. Tots els codis QR generats a partir de la informació treballada pels centres els està estampant l’Escola d’Art i Disseny (EdRA) de Rubí, i s’aniran col·locant durant les pròximes setmanes en carrers com Abat Escarré, la Rambla del Ferrocarril, Marconi o Pitàgores, entre d’altres, que són alguns dels carrers amb informació elaborada pels alumnes.

A més, la idea és que el projecte tingui continuïtat durant aquest curs 2011-2012 ja que els alumnes de 6è de les escoles que han participat en el projecte, alguns dels quals han volgut assistir a l’acte de presentació de la primera de les plaques de codis QR, continuaran treballant en la millora i ampliació dels continguts del web, donat que en haver darrere del codi una URL la informació es converteix en un treball millorable de forma permanent cada curs. D’altra banda, es vol ampliar el treball als centres de secundària amb noves propostes adaptades als seus continguts curriculars i a l’hora a la ciutat, així com a la resta d’escoles rubinenques.