Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles bressol municipals aplicaran tarifes en base a la renda familiar a partir del proper curs Les preinscripcions s’han de formalitzar fins al 16 de maig a l’escola bressol escollida en primera opció. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les escoles bressol municipals aplicaran tarifes en base a la renda familiar a partir del proper curs

Les preinscripcions s’han de formalitzar fins al 16 de maig a l’escola bressol escollida en primera opció.
Aquest mes de maig, comença el període de preinscripció del curs 2013-2014 de les escoles bressol municipals La Bruna, Lluna i Sol, solet. Les tres escoles bressol tenen una capacitat per a 381 infants de 0 a 3 en total, de les qual hi ha 240 places vacants pel pròxim curs.

A partir d'aquesta data, les escoles bressol municipals aplicaran un nou sistema de tarifació, que tindrà en compte la renda de la unitat familiar, per establir els preus d’escolarització que hauran d’abonar les famílies, mentre que en els serveis complementaris de menjador, berenar i acolliment matinal es mantenen els preus aplicats en aquest curs.

Aquesta nova forma de tarifació, s’ha calculat per a sis trams de renda familiar que fixen 6 preus mensuals diferents, entre els 98 € i fins als 208 € per a la jornada d’escolarització de matí i tarda, i els 63,70 € i 135,20 €, per a horari només de matí. Per calcular els trams dels nivells de renda, l’Ajuntament ha utilitzat la darrera informació disponible de declaració mitja de l’IRPF de la població de Rubí (19.402 € en 2009) per a una unitat familiar de 3 membres on només treballa un d’ells, així com les quantitats fixades (llindars màxims) per la Generalitat l’any 2010 per acollir-se a beques d’assistència a les llars d’infants. Sobre el tram de tarifació social que s’assigni, les famílies nombroses i monoparentals de categoria general i especial tindran bonificacions del 10% o 15% respectivament.

Segons la regidora d’Educació, Arés Tubau, “la tarifació social és un sistema que substitueix el que fins ara eren les ajudes i beques ja que serà en funció de la capacitat econòmica de la família que se situarà en un tram o altre, i, per tant, ja estarà percebent més ajuda per part de l’Ajuntament si la quota a pagar és més baixa”. Tubau ha assegurat que “pel sol fet d’accedir a una plaça d’una de les escoles bressol municipals, aquest alumne ja té un 60% de subvenció per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, queda palès l’esforç que fa el consistori per a mantenir l’educació de 0 a 3 i l’aposta ferma pel sosteniment de les escoles bressol municipals”.

L’establiment d’aquesta política de preus ha estat fruit de la recerca d’un sistema més equitatiu, just i transparent, amb què es redistribueix la càrrega en funció de la renda familiar i afavoreix a les famílies amb rendes més baixes per a l’escolarització dels seus fills i filles.
A més, s’hi suma la gran reducció de les aportacions de la Generalitat de Catalunya pel manteniment dels serveis que ofereixen les escoles bressol. Durant el darrer any, la Generalitat ha deixat d’aportar 40 € mensuals per cada plaça d’escolarització, dels qual el consistori n’assumeix 29 € i per a les famílies suposarà un increment d’11 €/mes respecte a les quotes d’aquest curs.

Calendari matriculació

La preinscripció començarà aquest divendres 3 de maig i s’allargarà fins al 16 de maig, el 23 de maig es farà el sorteig públic i el 12 de juny es publicaran les llistes d’admesos i les d’espera. La matriculació s’haurà de formalitzar a l’escola on l’infant hagi estat admès des del 17 al 21 de juny.

Per la preinscripció, s’ha de omplir i lliurar la sol·licitud a l’escola escollida en primera opció, acompanyada de l’original i fotocòpia del llibre família, l’original i fotocòpia del document nacional d’identitat (DNI) o el numero d’identificació d’estrangers (NIE) del pare, mare o tutor/a qui signi la sol·licitud, i el full d’autorització per accedir a les dades econòmiques d’altres administracions.

Més informació.