Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats veïnals demanen la complicitat dels rubinencs per lluitar contra les retallades El govern local dóna suport al moviment veïnal, que té previst organitzar una manifestació multitudinària properament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les entitats veïnals demanen la complicitat dels rubinencs per lluitar contra les retallades

El govern local dóna suport al moviment veïnal, que té previst organitzar una manifestació multitudinària properament.
Una quinzena d’associacions de veïns de la ciutat estan treballant conjuntament per tal de mobilitzar tota la ciutadania de Rubí amb l’objectiu de fer un front comú davant les retallades que està portant a terme el Govern de la Generalitat de Catalunya. Un dels temes que més els preocupa és la sanitat: defensen aferrissadament que no es tanqui cap Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi ni que es redueixi ni suprimeixi cap dels serveis que es presten a la ciutat.

Els veïns es van reunir a l’edifici Rubí+D per començar a definir les accions que portaran a terme properament. El primer pas va ser crear una comissió de treball, que es reunirà cada dimecres. Una de les tasques d’aquesta comissió serà elaborar un manifest en contra de les retallades que està portant a terme la Generalitat en l’àmbit sanitari, educatiu i cultural. Els veïns també tenen previst convocar una manifestació que esperen que sigui multitudinària. I és que la seva intenció és fer extensiva la seva lluita a tota la ciutadania de Rubí, ja que “es tracta de temes que afecten a tota la població”. A més, diuen, “amb la unió es fa la força”.

Les associacions de veïns que van assistir a la reunió són: Les Torres, Sant Jordi Parc, Sant Muç, els Avets, el Pinar, Can Fatjó, Can Vallhonrat, Ca n’Oriol, el Portal de Ca n’Oriol, 25 de Setembre, la Plana del Castell, Zona Nord, Sector C de Castellnou, Can Serrafossà i l’associació de propietaris Tres Camins.

Normalitat als CAPs de Rubí
La reunió també va servir per conèixer la situació laboral i assistencial dels tres CAPs de la ciutat, especialment del CAP Sant Genís, que ha estat tancat durant el mes d’agost, tal com els ho va avançar la regidora de Salut, Ana Mª Martínez, després de reunir-se amb representants del CatSalut.

Precisament per conèixer en quin punt es troben els tres CAPs de la ciutat, els veïns van convidar a la reunió el responsable de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí, Andrés Cano. I és que malgrat que l’Ajuntament no té competències en aquesta matèria, el consistori fa d’interlocutor tant amb el govern de la Generalitat com amb les empreses que gestionen els tres CAPs de Rubí: el Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua de Terrassa.

Cano, que prèviament havia parlat amb la direcció dels tres centres d’atenció primària rubinencs, va exposar breument la situació de cada centre.

El CAP Sant Genís, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa, s’ha obert amb absoluta normalitat, després d’estar tot el mes d’agost tancat. El CAP Anton de Borja, gestionat per la mateixa empresa, no ha registrat cap incidència durant l’agost, malgrat que ha absorbit bona part dels usuaris del centre de Sant Jordi Parc. Tal i com va explicar Andrés Cano, al llarg del dia d’avui, el Consorci Sanitari de Terrassa sotmetrà a votació el preacord posterior a la presentació de l’ERO al qual ha arribat amb el comitè d’empresa, que passa per evitar els acomiadaments, reduint les hores de feina dels treballadors i el seu sou. Pel que fa al CAP Mútua, gestionat per Mútua de Terrassa, la direcció assegura que han pogut resoldre l’increment d’usuaris provocat pel tancament del CAP Sant Genís amb els professionals assignats. Andrés Cano també va transmetre als veïns que cap dels tres CAPs té previst retallar cap servei a Rubí.

Suport institucional
La reunió també va comptar amb presència política. Els regidors de l’equip de govern Ana Mª Martínez, Manuel Velasco i Belén Meneses van assistir a la reunió i van comunicar als veïns que els faran costat en totes les accions que organitzin.

Sense anar més lluny, el mes de juliol tots els grups municipals de Rubí ja van signar una declaració conjunta de rebuig a la supressió de serveis sanitaris a la ciutat.