Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats empresarials acorden el model de la futura Central de Compres de Rubí Una enquesta evidencia que el 90% dels empresaris estan interessats en aquest projecte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les entitats empresarials acorden el model de la futura Central de Compres de Rubí

Una enquesta evidencia que el 90% dels empresaris estan interessats en aquest projecte
Representants del teixit empresarial de Rubí han conegut recentment els resultats de l’estudi per a la creació d’una Central de Compres i Serveis per a les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de la ciutat. Es tracta d’un projecte promogut per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí en col·laboració amb un grup impulsor format per les cinc associacions empresarials i les dues entitats de conservació dels PAE de la ciutat, que compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona i el suport tècnic de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) i l’Asociación Nacional de Centrales de Compra (ANCECO).

L'estudi, estructurat en tres parts, ha finalitzat aquest mes de desembre. La primera fase, que es va dur a terme al setembre, va consistir en una enquesta dirigida a les empreses de la zona en què se’ls preguntava sobre les seves necessitats, els seus hàbits de compra i els seus proveïdors. Aquesta primera fase, amb una participació del 10% de les empreses associades, va servir per analitzar l'entorn de les mateixes i preveure els participants potencials al projecte. L’interès mostrat per les empreses en una futura Central de Compres i Serveis va situar-se al voltant del 90%.

La segona fase va fixar els punts clau necessaris per a la creació d'aquesta central, en base als resultats obtinguts a l'anàlisi de l'entorn fet a la primer part de l’estudi. Pel que fa a la tercera fase, va consistir en l'elaboració d'un pla de viabilitat on es recullen de manera detallada els estalvis i beneficis que suposaria a les empreses adherides. En aquesta etapa, també es va definir el model de Central de Compres i Serveis que millor s'adapta al grup impulsor, a les empreses adherides i a les seves necessitats.

El treball realitzat fins ara evidencia la bona acollida d’aquesta iniciativa entre els empresaris rubinencs, que coincideixen a veure-hi els beneficis que poden obtenir mitjançant aquest sistema: optimitzar recursos, reduir costos i millorar la seva posició competitiva a través de l’estalvi en l’aprovisionament de béns i serveis no estratègics.

Model externalitzat

L'estudi, en el qual s’han analitzat diferents exemples reals de Central de Compres i Serveis, ha portat les entitats empresarials de Rubí a decantar-se per un model de central externalitzada i descartar així la creació d'una central pròpia. Entre els principals avantatges d'aquesta opció, hi ha l'accés a professionals especialitzats en l'optimització de subministraments, no haver d'invertir en el projecte i l'obtenció d'estalvis de fins a un 20% en el primer any de funcionament.

Un cop acordat el model de Central de Compres i Serveis, les entitats empresarials hauran d’escollir ara l’empresa prestatària del servei, definir l’oferta de béns i serveis que es compraran de forma agrupada, elaborar la primera proposta de negociació conjunta i fer la captació de socis. El procés culminarà amb la presentació pública de la central.

Perseguint l'estalvi

Una Central de Compres i Serveis és un operador que negocia en nom dels seus associats amb fabricants, productors i distribuïdors, per tal d’obtenir un estalvi en l’aprovisionament de béns i serveis no estratègics, com són l’energia, les telecomunicacions, l’assegurança, la gestió de residus o el material d’oficina.

A Rubí, el grup impulsor d'aquest projecte està format per les associacions d'empresaris dels polígons CIT 5C Molí de la Bastida, CIT 5B La Llana-Can Serra, CIT 1F Cova Solera, CIT 5D Can Rosés i CIT 1B Can Jardí, i per les entitats urbanístiques de conservació dels polígons CIT 1D Rubí Sud sector Q1 i CIT 1D Rubí Sud sector Q3.