Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats de cooperació internacional de la ciutat es tornen a reunir al Rubimón 2010 La 5èna edició d’aquesta festa solidària es concentra el dissabte 29 de maig a la plaça de la Nova Estació i comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa a partir de les 18 hores. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les entitats de cooperació internacional de la ciutat es tornen a reunir al Rubimón 2010

La 5èna edició d’aquesta festa solidària es concentra el dissabte 29 de maig a la plaça de la Nova Estació i comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa a partir de les 18 hores.
Aquest cap de setmana, una desena d’entitats de solidaritat rubinenques tornen a obrir els seus estands a la plaça de la Nova Estació per tal de donar a conèixer a la ciutadania els projectes que realitzen a diversos països del món, en aquesta festa solidària en la qual, a més, l’Ajuntament de Rubí donarà a conèixer els “Projectes de Cooperació Internacional 2009”, subvencionats pel consistori i desenvolupats l’any 2009 per aquestes entitats locals. L’obertura dels estands i de les exposicions, també hi haurà la mostra fotogràfica que explica el dia a dia dels menors refugiats al món “Grans ulls petits” del Comitè Català de l’ACNUR, es farà el pròxim dissabte 29 de maig a les 16 h.

Però les activitats relacionades amb aquesta 5ena Festa de la cooperació internacional començaran el pròxim dijous 27 de maig amb la taula rodona “El paper de les ONG” que es farà a les 19.30 h a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler i el passi de la pel•lícula “Invictus”, dirigida per Clint Eastwood i basada en la vida de Nelson Mandela després de sortir de la presó, dintre del cicle de Cinema VO al Teatre Municipal La Sala el divendres 28 de maig a les 22 h.

El mateix dissabte a partir de les 17 h, a banda de la informació de les entitats i les exposicions, les entitats organitzaran diversos tallers i jocs infantils pel més petits, com Juga amb el Comerç Just de Setem Catalunya, o el tallers de titelles i maquillatge de Creu Roja, de trenes africanes de l’Associació de Senegalesos de Rubí (ACSPROSC) i d’henna i punts de llibre de l’Associació Compartir – SED; i l’espectacle d’animació infantil “Gresques mundials” de Lluís Pinyot i la Tremenda Banda.

Posteriorment, se servirà una xocolatada infantil amb Comerç Just, a les 18 h, i se celebrarà una cercavila de percussió amb Candombe (Associació Uruguaiocatalana Los Botijas) i ACSPROSC (Associació de Senegalesos de Rubí) que s’iniciarà a la pl. de Catalunya i acabarà a la pl. Pearson a partir de les 19 h, actes que comptaran amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Carme García. Després, hi haurà un altre espectacle de danses del Senegal amb l’Associació de Senegalesos de Rubí.

La jornada conclourà amb un sopar a la plaça a les 21 h amb productes típics de Guatemala, Cuba i Senegal, i la projecció de cinema a l’aire lliure de Voces inocentes de Luis Mandoki, que explica la vida d’un nen soldat d’11 anys a El Salvador dels anys 80, a partir de les 22 h.

Rubimón està organitzat per l’Ajuntament de Rubí, el Consell Municipal de Cooperació de Rubí, integrat per les entitats ACSPROCS (Associació de Senegalesos de Rubí), Associació Uruguaiocatalana Los Botijas, Associació Compartir – SED, Casal d’Amistat catalano cubà José Martí de Rubí, Creu Roja Rubí Sant Cugat, Viladecavalls Vida i Pau, Rubí Solidari i Comerç Just, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.