Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses interessades a contractar joves aturats ja poden demanar assessorament al Servei d'Impuls a l'Ocupació El programa Joves per l’Ocupació subvenciona la contractació de nois i noies d’entre 16 i 25 anys durant sis mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les empreses interessades a contractar joves aturats ja poden demanar assessorament al Servei d'Impuls a l'Ocupació

El programa Joves per l’Ocupació subvenciona la contractació de nois i noies d’entre 16 i 25 anys durant sis mesos
Les empreses que vulguin contractar joves aturats d’entre 16 i 25 anys en el marc del programa Joves per l’Ocupació (JPO) ja poden assessorar-se a través del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí. El projecte, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels participants proporcionant-los una formació professional de 350 hores combinada amb un contracte de treball de sis mesos.

Les empreses que col·laborin amb Joves per l’Ocupació contractant algun dels participants podran beneficiar-se d’una ajuda econòmica de 3.871,8 euros, que és l’equivalent al salari mínim interprofessional (645,30 euros) pels sis mesos de contracte previstos. A més, aquestes companyies rebran assistència tècnica i assessorament durant tot el procés de col·laboració.

Per acollir-se al programa, els contractants han de complir, entre d’altres, amb la Llei d’integració social del minusvàlid (LISMI), la Llei de prevenció de riscos laborals, les obligacions tributàries i la Llei de política lingüística. També tenen l’obligació de respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats, i prevenir possibles casos d’assetjament sexual. Altres requisits que han de complir són no haver fet cap acomiadament improcedent o nul en els darrers tres mesos, i designar un tutor o tutora que tuteli el desenvolupament del procés de treball.

Les empreses que vulguin participar al projecte hauran de signar un conveni amb l’Ajuntament abans de la contractació del treballador, que s’haurà de formalitzar com a molt tard el 31 d’octubre del 2014. En el termini d’un mes des de la data d’inici del contracte, l’empresa haurà de presentar la sol·licitud de subvenció a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Rubí, situada a la carretera de Terrassa, 42-44.

Els joves que participen en aquest programa es poden formar en diferents àrees: Activitats auxiliars de gestió administrativa, Electromecànic/a de manteniment, Activitats auxiliars de magatzem, Operacions auxiliars d’elaboració en la indústria alimentària, Activitats auxiliars de comerç i Operacions bàsiques de restaurant i bar.

Per obtenir més informació sobre el programa JPO, cal adreçar-se a l’Oficina de Formació del SIO, a l’edifici Rubí+D, trucar al telèfon 93 581 39 00 preguntant per Verónica Casado, o bé enviar un correu electrònic a jovesocupacio2@impes.cat.