Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses i comerços de Rubí poden demanar l’exempció o reducció de la taxa d’escombraries fins a finals de mes En els dos darrers anys més de 300 empreses de la ciutat han gaudit d’aquest benefici. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les empreses i comerços de Rubí poden demanar l’exempció o reducció de la taxa d’escombraries fins a finals de mes

En els dos darrers anys més de 300 empreses de la ciutat han gaudit d’aquest benefici.
Fins a finals d’aquest mes, les empreses i comerços de la ciutat poden demanar l’exempció o reducció prevista per les ordenances municipals referent a la taxa anual que abonen a l’Ajuntament per la recollida, tractament i eliminació de residus assimilables a municipals procedents de les activitats comercials i no industrials. Aquest benefici que el consistori atorga a les empreses es concedeix als comerços i indústries que disposin d’un gestor de residus, privat, però que ha d’estar convenientment acreditat per l’Agència Catalana de Residus.

En el dos darrers exercicis, un total de 329 empreses rubinenques han demanat acollir-se a aquesta exempció o reducció, de les quals 182 ho van fer l’any passat i 147 al 2012. La reducció de la quota tributaria s’aplica als residus que s’acrediti que es gestionen i es fa sobre la recollida del cartró, el paper, el vidre, els envasos i la matèria orgànica. Les quantitats bonificades poden anar des dels 400 euros anuals fins als 67 euros, en funció de la fracció orgànica de què es demani l’exempció i l’activitat que desenvolupa l’empresa i/o comerç que ho sol·liciti.

Segons l’Ordenança que regula aquest tipus d’exempció o reducció, es consideren residus comercials els generats per l'activitat pròpia del comerç al detall i a l'engròs, l'hoteleria, els bars, els mercats, les oficines i els serveis que, d’acord amb la Llei de Residus, tenen la consideració d’assimilables als municipals, tant per la naturalesa i caracterització dels residus, com perquè el seu volum total generat per dia d’activitat és inferior als 800 litres.

Per sol·licitar l’exempció o reducció d’aquets taxa, les empreses hauran de presentar una instància i el certificat de l’empresa que gestiona els residus especificant el contracte signat amb l’empresa interessada i la duració del mateix, que no podrà ser inferior a un any. La instància haurà d’anar acompanyada d’una sol·licitud emplenada i signada per l’administrador a nom de la societat, una fotocòpia del CIF de la societat, del DNI de l’administrador, de l’escriptura de poders de la societat i d’un certificat del gestor privat amb les seves dades.

La informació es pot lliurar a través de la Finestreta Única Empresarial (c/ Can Serra, 3 PAE CIT 5B La Llana, fuer@ajrubi.cat), a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament o a l’Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (pg. Pau Claris 38-40).