Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses demostren que l'eficiència energètica és un important factor de competitivitat La setena reunió tècnica de Rubí Brilla ha donat a conèixer, entre d’altres, el cas d’èxit de l’empresa local Continental https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les empreses demostren que l'eficiència energètica és un important factor de competitivitat

La setena reunió tècnica de Rubí Brilla ha donat a conèixer, entre d’altres, el cas d’èxit de l’empresa local Continental
La setena reunió tècnica del projecte municipal Rubí Brilla, celebrada aquest divendres a l’edifici Rubí Desenvolupament, ha evidenciat una vegada més que l’eficiència energètica és un important factor de competitivitat empresarial. Més d’una trentena de representants del teixit econòmic local s’han donat cita a la jornada, que tenia per objectiu intercanviar experiències relacionades amb aquesta temàtica.

La reunió ha comptat amb les ponències de les empreses Continental, IBIL i Valldoreix GreenPower, que han exposat diferents maneres d’estalviar mitjançant una bona gestió energètica. Un dels casos que ha despertat més interès ha estat el de Continental, que va aconseguir reduir el seu consum en un 25% el 2013 gràcies a una mínima inversió de 6.000 euros, en la línia del que promou l’Ajuntament de Rubí a través del projecte Rubí Brilla.

Julián San Mateo, director de Manteniment d’Edificis, Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient de l’empresa, ha explicat que les mesures aplicades van consistir en millores tècniques i organitzatives, en la producció en màquines de menor consum i en franges horàries més barates, i en una campanya de sensibilització adreçada al conjunt de la plantilla. Entre totes les accions implementades, la que va suposar un estalvi econòmic més important, de fins a un 60%, va ser l’aturada de màquines.

San Mateo ha animat els presents a “obrir la ment” i provar noves vies per reduir costos. I ho ha argumentat amb dades: l’aposta de Continental per l’eficiència energètica va proporcionar-li el 2013 un estalvi real de 93.000 euros tot i incrementar un 2% la seva producció.

La reunió tècnica d’aquest divendres també ha inclòs la presentació de Mauricio Ríos, delegat comercial de l’àrea nord-est de l’empresa basca IBIL, qui ha parlat als assistents del cotxe elèctric i de les diferents opcions de recàrrega existents. La ponència ha confirmat que aquesta opció de vehicle és altament rendible per aquelles empreses que disposen de flota comercial i que actualment hi ha prou diversitat de models com per satisfer les necessitats reals de cada companyia.

La jornada ha comptat igualment amb l’exposició de Ricard Pardell, CEO de l’empresa amb seu a Rubí Valldoreix GreenPower, qui ha parlat del sistema que està desenvolupant aquesta companyia sota el nom de Watterflow, basat en l’optimització de l’autoconsum d’energia fotovoltaica mitjançant la combinació de càrregues elèctriques i tèrmiques, redundant així en un important estalvi. L’Ajuntament de Rubí estudia la possibilitat d’implementar aquest sistema en algun edifici municipal.