Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses de Rubí s'assessoren sobre els plans d'autoprotecció L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ha organitzat una jornada centrada en la seguretat i l’autoprotecció als polígons https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les empreses de Rubí s'assessoren sobre els plans d'autoprotecció

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ha organitzat una jornada centrada en la seguretat i l’autoprotecció als polígons
Més d’una vintena de persones han assistit a la jornada sobre seguretat i autoprotecció als polígons d’activitat econòmica (PAE) organitzada per l’Oficina de Serveis l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí. La trobada tenia com a objectiu donar a conèixer el marc legal sobre plans d’autoprotecció i la regulació administrativa en matèria de prevenció i seguretat en cas d’incendi i altres emergències en activitats industrials.

La jornada, que ha comptat amb la presència de nombrosos experts en la matèria, s’ha iniciat amb una exposició al voltant del Decret 82/2010 sobre plans d’autoprotecció i aplicació en activitats industrials a càrrec de Núria Gasulla, subdirectora general de la Direcció General de Protecció Civil. La ponent ha recordat als assistents que l’autoprotecció “és una de les potes importants del sistema de protecció civil” i que necessàriament es complementa amb els serveis públics de seguretat.

A la primera part de la trobada, també s’ha abordat la regulació administrativa i tècnica en matèria de prevenció i seguretat en cas d’incendi aplicable als establiments, activitats i edificis.

La segona part de la jornada ha consistit en una taula rodona moderada per Francesc Ribera, director de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), i que ha comptat amb la participació de Josep Bogunyà, cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Rubí; Carlos Carrasco, responsable de CILSA; David Tisaire, director de T&Associats; i Anna Torredeflot, presidenta de l’Associació d’Empreses del PAE Molí de la Bastida. En aquest taula, s’han tractat experiències d’èxit i s’ha fet balanç del projecte pilot de pla d’autoprotecció que es va dur a terme l’any passat al polígon Molí de la Bastida.

La jornada, celebrada a l’auditori del Rubí+D, forma part de les activitats de l’OSE adreçades a donar suport als polígons d’activitat econòmica i les empreses que hi treballen. Tal com ha destacat aquest dimecres la cap del servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Olga González, la feina que s’està realitzant en l’àmbit industrial “és una oportunitat perquè és una manera d’apropar-nos a les empreses i la seva realitat”. En aquest sentit, la tècnica municipal ha recordat alguns dels projectes que ja s’han dut a terme per donar suport al teixit econòmic, com ara el Portal immobiliari o la Guia de bones pràctiques ambientals als PAE de Rubí, tots dos accessibles a través del web de l’OSE, www.rubiempresa.net.