Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses de la ciutat s'informen sobre els projectes d'internacionalització de l'OSE Les tres accions s’inclouen al Pla de mesures anticrisi d’aquest any, dotat amb 3,6 milions d’euros https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les empreses de la ciutat s'informen sobre els projectes d'internacionalització de l'OSE

Les tres accions s’inclouen al Pla de mesures anticrisi d’aquest any, dotat amb 3,6 milions d’euros
L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ha donat a conèixer aquest dimecres els tres projectes d’internacionalització que es desenvoluparan enguany dins el Pla de Mesures Anticrisi, dotat amb 3,6 milions d’euros. La presentació s’ha fet en el marc de la jornada Claus per la teva empresa, que ha reunit més d’una vintena de persones a l’auditori del Rubí+D. La convocatòria s’adreçava a pimes i micropimes de Rubí que estiguessin interessades a començar a exportar o que volguessin consolidar i diversificar la seva experiència internacional.

La jornada ha tingut com a ponents Olga González, cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí, i Josep Prats, director gerent de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, que s’han encarregat de contextualitzar i explicar en detall els projectes d’internacionalització. Es tracta de tres accions pensades per a diferents casuístiques: el Projecte d’iniciació a l’exportació, adreçat a aquelles empreses que mai han exportat i que necessiten assessorament per iniciar la seva activitat internacional; el Projecte de consolidació a l’exportació, dirigit a les empreses que volen consolidar la seva experiència i millorar-ne els resultats; i el Projecte de diversificació internacional, pensat per a les companyies que volen introduir-se en nous mercats.

En la presentació de la jornada, el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha incidit en la importància de fer costat a les empreses amb l’objectiu últim de generar ocupació: “Des de l’inici hem vist que es poden fer accions directament des de l’administració. Cal fer un suport directe a la petita i mitjana empresa, a l’empresari que comença... Qui genera ocupació amb continuïtat i té voluntat de fer-ho és l’empresa privada”. Aquesta és la filosofia que, segons Buscallà, s’ha aplicat en l’elaboració del Pla de mesures anticrisi 2014, el tercer que aprova l’Ajuntament per promoure la reactivació econòmica i garantir la cohesió social. El regidor ha repassat bona part de les accions adreçades a les empreses que s’inclouen en aquest document, com ara les subvencions per al suport a la contractació privada i per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom, el programa de coworking o el programa per a la renovació de vehicles comercials, entre d’altres.

L’any passat, l’OSE va oferir els mateixos tres projectes d’internacionalització que s’han presentat aquest dimecres. Una vintena de firmes se’n van poder beneficiar; deu d’elles es van acollir al Projecte d’iniciació a l’exportació.

Les empreses interessades en qualsevol de les accions poden demanar-ne més informació a l’OSE, situada a la Masia de de Can Serra, trucar al 93 588 70 00 ext. 1439 o bé enviar un correu electrònic a l’adreça masm@ajrubi.cat.

Presentació dels projectes de millora de la competitivitat
El proper dilluns 19 de maig, tindrà lloc una segona jornada, en aquest cas dedicada a la presentació de tres projectes de millora de la competitivitat empresarial. En el marc d’aquesta trobada, els assistents podran conèixer dues accions que ja s’han desenvolupat en exercicis anteriors, el Projecte d’implantació i millora del Quadre de Comandament i el Projecte de finançament a mida, i una que s’estrena aquest 2014, la Xarxa Rubí Empresa.

Aquesta nova jornada empresarial tindrà lloc a l’Auditori del Rubí+D entre les 9.30 h i les 11.30 h. Tot i que és gratuïta, cal inscriure-s’hi prèviament a través del web www.rubiempresa.net.