Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les diligències prèvies informatives conclouen que no hi ha cap il·lícit administratiu ni penal en les actuacions de l’excomissionat d’Urbanisme L’alcaldessa de Rubí proposa a l’oposició l’aprovació de mesures de major transparència en la gestió municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les diligències prèvies informatives conclouen que no hi ha cap il·lícit administratiu ni penal en les actuacions de l’excomissionat d’Urbanisme

L’alcaldessa de Rubí proposa a l’oposició l’aprovació de mesures de major transparència en la gestió municipal.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha fet públiques les conclusions de l’informe de diligències prèvies que va encarregar el passat mes d’octubre arran d’una denúncia feta pel grup municipal d’ICV-EUiA a l’Oficina Antifrau davant suposades irregularitats en l’adjudicació de projectes per part de l’excomissionat d’urbanisme, Lluís Calvet.
La documentació lliurada als portaveus dels grups de l’oposició i posteriorment explicada en roda de premsa, conclou que l’Ajuntament garanteix “l’absoluta legalitat de les contractacions” que ICV-EUiA posa sota sospita, ha afirmat García. L’alcaldessa ha afegit que així mateix “queden descartades taxativament les vinculacions amb benefici personal insinuades per ICV-EUiA” entre Lluís Calvet i l’organisme públic IMPSOL.

García ha informat que ha donat instruccions a la Gerència i a la Secretaria municipal per a que posin l’informe a disposició de l’Oficina Antifrau “per contribuir a la transparència i la rapidesa en la resolució de la demanda”.

Les conclusions finals de l’informe (annex 1) diuen que “no hi ha cap il·licit administratiu ni penal” en les accions que posava en dubte ICV-EUiA, per la qual cosa, la instructora de les diligències, la cap de Serveis jurídics del consistori, dóna per tancat el procediment.
L’alcaldessa ha dit que “el que és important i el que ha de quedar clar a tothom és que les irregularitats denunciades per ICV-EUiA no existeixen, fet que demostra que aquesta formació política ha actuat amb oportunisme polític i amb l’únic objectiu de danyar la institució, fent unes acusacions públiques sense haver demanat prèviament una investigació interna, fet que evidencia que el seu objectiu no era difondre la veritat”.

García ha explicat que des que ella és alcaldessa, “hi ha hagut una aposta clara per la transparència tant en l’acció de govern com en l’activitat del propi Ajuntament com així ho demostren les diferents accions que hem endegat en els darreres anys com ara el PAM, la nova web o el pressupost per programes”

La màxima responsable política del consistori ha explicat la seva visió personal de la política com a sinònim de “transparència, compromís personal i valors” i ha afegit que en política, “i en l’administració pública en general no només has de ser honrat sinó que, a més, ho has de semblar”. Per garantir aquesta segona condició, García ha informat que els seus bens són públics a través d’una declaració feta tant a l’Ajuntament de Rubí com a la Diputació de Barcelona, on té les competències delegades de Cultura Popular i Tradicional.
L’alcaldessa ha explicat que, de la mateixa forma que aquesta declaració de bens garanteix la integritat dels polítics, “una mesura semblant evitaria falses suspicàcies com les que s’han produït en aquest cas”, per això ha lliurat a la junta de portaveus una proposta que inclou un paquet de mesures que han de servir per incrementar la transparència en l’acció pública, que inclouria un Pla d’integritat i transparència a l’Ajuntament de Rubí.

Entre les accions proposades hi ha la creació d’un registre de bens i interessos personals i familiars per a tècnics municipals vinculats a “àrees de risc que serien aquelles relacionades amb processos de contractació pública”, a banda de directors d’àrea i personal eventual assessor (annex 2).

Nota: s’inclouen annexos 1 i 2 de conclusions i mesures de major transparència.