Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les cooperatives de l'Escola Pau Casals vendran els seus productes al Mercat d'Artesania Els alumnes que han participat al projecte “Cultura emprenedora a l’escola” tindran una parada al mercat d’aquest dissabte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les cooperatives de l'Escola Pau Casals vendran els seus productes al Mercat d'Artesania

Els alumnes que han participat al projecte “Cultura emprenedora a l’escola” tindran una parada al mercat d’aquest dissabte
Les dues cooperatives creades per alumnes de 5è de primària de l’Escola Pau Casals dins el projecte educatiu Cultura emprenedora a l’escola tindran ocasió de vendre els seus productes al Mercat d’Artesania de Rubí aquest dissabte a matí. Les empreses, anomenades 50 manetes (5è A) i Cooperativa S&C; (5è B), comercialitzaran articles de manualitats creats pels mateixos nens i nenes.

Cultura emprenedora a l’escola és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les regidories d’Educació i Promoció Econòmica dels municipis participants. L’Escola Pau Casals ha estat la primera de Rubí a sumar-se a aquesta iniciativa, que compta amb la implicació de 2.119 alumnes de 53 centres educatius de 25 poblacions de la província de Barcelona.

L’objectiu del projecte Cultura emprenedora a l’escola és fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques dels estudiants del cicle superior d’educació primària. La iniciativa parteix de la idea que la cultura emprenedora és cabdal a la societat actual perquè augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora del resultats educatius i promou l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals.

Durant el curs, la cinquantena d’alumnes de 5è A i 5è B de primària de l’Escola Pau Casals havien de constituir, gestionar i tancar una cooperativa. Aquest procés, tutelat pels seus professors, incloïa els tràmits de creació de l’empresa, l’elecció d’un producte, el disseny d’una imatge corporativa, la difusió i comunicació, la producció i venda en un mercat local, l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social i l’avaluació de la feina feta.

Les parades de les cooperatives de l’Escola Pau Casals se situaran a la cantonada del passeig Francesc Macià amb el carrer Montserrat en horari de matí.