Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les construccions provisionals de la nova escola del carrer Mallorca estan a punt per l'inici del curs escolar L’edifici definitiu es començarà a construir abans d’acabar l’any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les construccions provisionals de la nova escola del carrer Mallorca estan a punt per l'inici del curs escolar

L’edifici definitiu es començarà a construir abans d’acabar l’any.
Les dates d'inici del nou curs escolar s'avancen al 7 de setembre i a Rubí un total de 10.950 alumnes les podran començar amb normalitat. El canvi de calendari aprovat pel Departament d'Educació de la Generalitat obliga els escolars a avançar una setmana l'entrada a els aules.

Més de la meitat dels 9.204 alumnes que iniciaran els ensenyaments obligatoris corresponen a les escoles d'infantil i primària: 2.399 ho faran a Educació Infantil i 4.140 a Primària. La resta (2.665) cursaran Educació Secundària Obligatòria (ESO).

La xifra de nous alumnes que comencen el curs a P3 s'ha incrementat dels 817 del curs anterior als 900 d'aquest any, seguint la tendència dels últims anys (790 nous alumnes al curs 2008-2009), mentre que l'augment dels nous estudiants d'ESO és menor, ja que puja de 686 del curs anterior als 690 d'aquest nou curs.

Pel que fa als ensenyaments no obligatoris, 686 alumnes començaran el curs a Batxillerat, dels quals gairebé la meitat (344) són estudiants de 1r curs; uns 700 cursaran els diversos cicles de formació professional, que aquest any han vist incrementada la seva oferta en dos dels IES de la ciutat per tal d'adequar-la a la demanda; i 368 nens i nens començaran el curs a les escoles bressol municipals a partir del pròxim 13 de setembre.

Dos nous centres escolars
Per a aquest nou curs, la nostra ciutat comptarà amb dues noves escoles: una d'educació infantil i primària i una nova escola bressol.

La nova escola bressol 'Sol Solet', ubicada a l'edifici d'El Bullidor i que ha estat remodelada durant aquest any, té una capacitat per a 127 alumnes de 0 a 3 anys i un total de 10 aules per a diversos usos, amb una superfície de 1.044 m2 construïts, un porxo exterior que s'utilitzarà per guardar els cotxets infantils d’uns 50 m2 i un pati de jocs de 575 m2. Les obres d’aquest espai de jocs s’estan realitzant al llarg d’aquest estiu i consistiran en la col·locació d’una primera capa per anivellar el terra i afavorir el desaiguat, per recobrir-lo després amb sauló, paviment de cautxú i un sorral encintat amb fusta per a l’ús dels infants.

L’empresa Maheco S.A. ha estat l’encarregada de les obres de remodelació de l’Escola Bressol Sol Solet, així com de l’adequació de l’espai de jocs infantil, amb unes inversions de 500.000 euros per les obres de l’edifici i de 200.000 € per l’adequació del pati i la zona exterior.

L’alcaldessa assistirà a la jornada de portes obertes que es farà el pròxim dia 10 de setembre a partir de les 18 h per donar a conèixer aquest nou equipament escolar, ubicat a l’edifici d’El Bullidor, als pares i mares dels infants que hi assistiran en aquest curs que ara comença.

D’altra banda, la nova escola del carrer Mallorca acollirà durant aquest curs un total de 75 alumnes de P3. Les classes es duran a terme en 3 mòduls, ubicats al costat del nou edifici, que seran utilitzats durant aquest curs mentre s’enllesteix el nou equipament. L’edificació definitiva, que s’acabarà durant el 2011, tindrà una capacitat per acollir a un total de 450 nous alumnes d’entre 3 i 12 anys. Aquest edifici s’està construint en uns terrenys de 7.211 m2 ubicats al carrer Mallorca, a prop del Casal de Ca n’Oriol. El pressupost de la 12ª escola pública de la ciutat és de 5.567.070 euros.

Inauguració oficial del curs escolar
Una conferència sobre la Societat 2.0: escola i noves tecnologies, a càrrec de l’expert de la Unió Europea en Societat de la Informació i exministre d’Indústria, Joan Majó, inaugurarà el nou curs escolar. L’alcaldessa Carme García assistirà a l’acte, que tindrà lloc el pròxim divendres 3 de setembre, a les 13h, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Una hora abans de pronunciar la conferència, que porta per títol “La competència digital en la societat actual”, Majó signarà el llibre d’honor de la ciutat a l’Ajuntament.