Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'equip de govern a l'espera de les aportacions de CiU i PP per presentar una proposta de pressupostos per al 2012 L’executiu local està estudiant les al·legacions a les ordenances que ja han fet arribar totes les formacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'equip de govern a l'espera de les aportacions de CiU i PP per presentar una proposta de pressupostos per al 2012

L’executiu local està estudiant les al·legacions a les ordenances que ja han fet arribar totes les formacions.
L’equip de govern espera que, entre avui i demà, tots els grups de l`oposició hagin fet arribar les seves aportacions per poder presentar una proposta de pressupostos que compti amb el màxim consens polític. Fa dos setmanes, l’executiu local va lliurar-los el detall de la proposta tècnica elaborada a partir de la pujada de taxes, preus públics i impostos aprovats inicialment al ple del mes d’octubre que permetria, si s’aproven definitivament en el Ple del dia 22, compensar la davallada d’ingressos que, a l’igual que la resta d’administracions estatal, autonòmica i general, pateix l’ajuntament de Rubí.

Amb aquest increment, que seria de 3 milions, i prenent com a base una proposta de pressupost de 69,72 milions per a l’any vinent (1,58 milions inferior a l’actual i 9,1 milions menys que el de l’any 2010), l’executiu local encara posava sobre la taula un diferencial negatiu d’1,5 milions d’euros de difícil absorció malgrat l’esforç de contenció i austeritat que ha practicat el consistori des de l’any 2008 que ha fet que en aquest temps s’hagi reduït la despesa en 9 milions d’euros. La necessitat de reduir aquests diners obliga a l’equip de govern a fer anàlisi més profunda dels comptes municipals i a plantejar la necessitat d’una reestructuració dels serveis que ofereix actualment però sense que això afecti a aquells que són bàsics ni tampoc a la seva qualitat. L’equip de govern ha volgut que aquesta anàlisi es faci de forma conjunta amb l’oposició donat marcarà no només el present mandat sinó mandats futurs. Tant ICV-EuiA, com ACR ja han presentat les seves propostes i s’espera que en breu els dos grups restants, PP i CiU en presentin les seves.

Les al·legacions a les ordenances en estudi
Tots els grups municipals han complert el compromís de fer arribar les seves al·legacions a les ordenances aprovades inicialment a l’octubre perquè l’equip de govern pugui estudiar-les amb temps per veure com condicionen el pressupost i decidir si són acceptades.
Les propostes de les diferents formacions reduirien l’aportació d’ingressos entre 1,5 milions d’euros, la més moderada, i 4 milions d’euros, la més exigent.
Això implicaria una reestructuració de serveis molt més dura que la que planteja actualment l’executiu local que és d’1,5 milions tenint en compte ingressos provinents de les ordenances fiscals per valor de 3 milions.
Amb l’escenari que proposa l’oposició, el ventall estaria entre una reestructuració de 3 milions d’euros (1,5 milions previstos pel govern local + 1,5 milions que no es recaptarien com a ingressos) si s’accepta la proposta més moderada i una de 5,5 milions (1,5 milions previstos pel govern local + 4 milions que no es recaptarien com a ingressos) en el cas de la xifra més alta.