Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lectura del manifest del Dia Internacional de les dones 2013 a la plaça del Doctor Guardiet L’alcaldessa i representants polítics del consistori demanen el desplegament de la Llei per a la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Lectura del manifest del Dia Internacional de les dones 2013 a la plaça del Doctor Guardiet

L’alcaldessa i representants polítics del consistori demanen el desplegament de la Llei per a la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes.
L’Ajuntament de Rubí ha volgut implicar aquest any a tota la ciutadania en la conscienciació de la necessitat d’arribar a una igualtat real entre dones i homes i ha traslladat la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones 2013 a la plaça Doctor Guardiet. Allà, davant de prop d’un centenar de persones, l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i representants de tots els partits polítics representats al consistori, han llegit el manifest, impulsat des de la Federació de Municipis.

Aquest any, han llegit el manifest Agustí Martínez, d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR); Martí Pujol, d’Esquerra Republicana de Catalaunya (ERC); Marta Ribas, d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUIA); Núria Climent, de Convergència i Unió (CiU), Noelia Borque, del Partit Popular (PP); i Belén Meneses, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). L’alcaldessa va tancar la lectura d’un text que ha fet menció especial al desplegament total de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes i a la modificació de la Llei de Bases Locals, perquè un càrrec electe pugui exercir el dret a votar en cas de permís de maternitat, de paternitat o baixa per malaltia greu, entre d’altres aspectes.

Dintre de la trentena d’actes que el consistori ha organitzat durant aquest mes, divendres passat una quinzena de dones van participar en l’activitat anual “Les dones entrem a l’Ajuntament”, on són rebudes per l’alcaldessa de la ciutat al sala de plens de l’Ajuntament.

Fins a finals de mes, hi ha previstes una dotzena més d’activitats entre les quals destaca l’exposició de l’artista rubinenca Pepa de Haro, que inaugurarà l’alcaldessa el pròxim 13 de març coincidint amb la data de la seva mort, diverses conferències i xerrades i partits d’equips esportiu femenins de la ciutat.