Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ateneu proposa als rubinencs un Nadal sostenible La programació de l’equipament municipal vol combatre la tendència consumista d’aquestes dates https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ateneu proposa als rubinencs un Nadal sostenible

La programació de l’equipament municipal vol combatre la tendència consumista d’aquestes dates
L’Ateneu ha preparat per aquestes festes de Nadal un programa d’activitats que promou el respecte per l’entorn, la cultura del “fes-ho tu mateix” i la creativitat. Amb aquestes propostes, l’equipament municipal vol oferir una alternativa a la tendència consumista que caracteritza, cada cop més, aquestes dates.

Les inscripcions per a les diferents activitats es podran fer de manera presencial al mateix Ateneu a partir del proper dilluns 2 de desembre i romandran obertes fins a exhaurir-ne les places.

Entre les propostes programades, hi ha diferents tallers monogràfics. Els dies 10 i 17 de desembre, tindrà lloc la proposta titulada Creacions de tela, que ensenyarà a fer un moneder i un fermall per lluir o regalar durant aquestes festes. El 17 i 19 de desembre, es farà un taller d’Iniciació a la fotografia nocturna, que anirà a càrrec del fotògraf rubinenc Carles Mercader. El 20 de desembre, li arribarà el torn al taller de Decoració de cupcakes, en el qual els assistents podran aprendre a personalitzar el dolç de moda. L’altre taller monogràfic previst és Tast de formatges artesans catalans amb maridatge de vins, que tindrà lloc el 27 de desembre i que permetrà conèixer els formatges catalans, el seu procés d’elaboració i el seu gust, tot acompanyant-los de vi. Tots els tallers es faran en horari de tarda i tindran un cost de 10 euros, a excepció dels dedicats a les creacions de tela i a la decoració de cupcakes, per als quals s’hauran d’afegir 2 i 3 euros respectivament en concepte de material.

L’Ateneu també ha programat per aquestes dates diversos Tastets familiars i de temàtica nadalenca. Entre el 16 de desembre i el 4 de gener, es faran sessions dedicades a elaborar olis per a massatges amb ingredients naturals, manualitats amb material reciclat, decoració de caixes amb la tècnica del decoupage, decoració de galetes i elaboració de caleidoscopis. A més, el 28 de desembre, hi haurà un contacontes de Nadal a càrrec de Xavi Demelo, que narrarà als infants la història La sopa de pedra. Tots els Tastets seran gratuïts, a excepció de les sessions d’elaboració d’olis per a massatges i decoració amb decoupage, que requereixen el pagament de 5 euros i 5,50 euros respectivament per a material.

A banda d’aquestes propostes, el 12 de desembre, l’Ateneu convida els rubinencs a trobar-se a l’equipament per donar la benvinguda a les festes i conèixer els serveis que s’ofereixen en aquest espai. Entre les 17 h i les 19 h, s’hi farà un taller de manualitats infantils en què s’ensenyarà a fer garlandes i es pintaran mandales de Nadal. A partir de les 19.30 h, l’equipament es convertirà en un punt de trobada per a tots els seus usuaris, amenitzat per la música del duet de hang-drum Demano. Durant aquests dies, a més, tots els visitants podran escriure els seus desitjos a l’arbre de Nadal de l’Ateneu.

Durant el desembre, l’equipament seguirà oferint les habituals activitats organitzades per entitats. Entre d’altres, l’Asociación de Mujeres Creativas del Vallès lliurarà el 13 de desembre els premis del certamen literari Relato insólito, i l’Associació de Mares i Pares del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol presentarà el 19 de desembre amb una xerrada el projecte de reutilització d’oli domèstic Oliklak. D’altra banda, els dies 4 i 11 de desembre es faran sessions de formació per a entitats dedicades a l’elaboració de memòries.

Durant les festes nadalenques, l'Ateneu mantindrà el seu horari habitual, amb l'única excepció dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener, quan l’equipament romandrà tancat. Els dilluns i dimecres, obrirà de 10 h a 14 h i de 16 h a 21.30 h. Els dimarts, dijous i divendres, ho farà en horari de tarda, en el cas de divendres fins les 22 h. Els dissabtes, obrirà de 16.30 h a 21.30 h.